Yhdyvaltojen hyökkääjä Austin Watson nousi maanantai-iltana suomalaisen kiekkokansan tietoisuuteen. Hän taklasi Teemu Hartikaista kyynärpäällä päähän ja sai ulosajon. Eniten tapauksessa kohautti Watsonin naureskelu ja välinpitämättömyys, kun hän poistui suihkuun.

Pohjois-Amerikassa Watsonilla on takanaan pitkä ja myrskyisä menneisyys. Atlantin toisella puolella hänet tunnetaan ennen kaikkea vuonna 2018 saadusta 28 ottelun pelikiellosta.

Pelikielto ei tullut tekosista kaukalossa vaan sen ulkopuolella. Heinäkuun 16. päivänä vuonna 2018 Watson pidätettiin, kun hän oli riidellyt tyttöystävänsä kanssa huoltoasemalla. Watson kertoi poliiseille tönäisseensä tyttöystäväänsä. Poliisit löysivät kuitenkin punaisia jälkiä naisen rintakehästä ja tyttöystävä kertoi Watsonin aiheuttaneen ne.

Tapauksen johdosta Watson joutui kolmeksi kuukaudeksi ehdonalaiseen.

Lopulta Watsonin tyttöystävä tuli julkisuuteen ja otti riidan omille niskoilleen. Tämän vuoksi NHL alensi pelikiellon 18 ottelun mittaiseksi.

Sittemmin Watson on puhunut julkisuudessa paljon päihde- ja mielenterveysongelmistaan. Kummatkin asiat ovat nyt hanskassa, missä auttoi myös seuran vaihtaminen Nashvillestä Ottawaan. Hän on saanut mielenterveysongelmiinsa apua NHL:ltä.

– Meillä on NHL:ssä hyvä ohjelma kaikille, jotka tarvitsevat sitä. Perheelle myös. Kaikki on olemassa meitä varten. Mitä enemmän jätkät haluavat puhua mielenterveydestään, sen paremmalta taas toisista tuntuu. Meillä on vielä paljon parantamisen varaa, mutta kokonaisuutena asiat ovat paranemassa, Waston kommentoi.

Lähteet: Sportsnet ja Faces Magazine