MM-kisojen lohkovaihe on ylittänyt puolivälin. Leijonien osalta turnaus jatkuu väännöllä lilliputtimaa Iso-Britanniaa vastaan.

Kyseessä on näiden kisojen ensimmäinen ottelu, jossa nähdään Dallas Starsin suomalaispuolustajat Miro Heiskanen ja Esa Lindell. Iso-Britannia nähdään Tampereella pelattavan B-lohkon heittopussina, mutta sillä on ollut turnauksen aikana omat hyvät hetkensä.

Leijonien ketjut

Maalivahti:
45 Jussi Olkinuora (35 Frans Tuohimaa)

1:
64 Mikael Granlund (A) – 65 Sakari Manninen – 70 Teemu Hartikainen
4 Mikko Lehtonen – 38 Juuso Hietanen

2:
25 Toni Rajala – 51 Valtteri Filppula (C) – 76 Jere Sallinen
41 Miro Heiskanen – 50 Mikael Seppälä

3:
82 Harri Pesonen – 91 Juho Lammikko – 10 Joel Armia
3 Niklas Friman – 42 Sami Vatanen

4:
80 Saku Mäenalanen – 24 Hannes Björninen – 12 Marko Anttila (A)
23 Esa Lindell – 55 Atte Ohtamaa

Poissaolot/loukkaantumiset

Ville Pokka on tippunut kokoonpanosta Lindellin ja Heiskasen saapumisen myötä. Harri Säteri on myös kokoonpanon ulkopuolella, sillä varamaalivahtina on Frans Tuohimaa.

Kommentit pelin alla

— Olen nähnyt hänet tv:ssä. Hän on iso poika. – Joshua Tetlow Marko Anttilasta Ilta-Sanomissa.

— Odotan illan peliä innossani. Tunnelma areenalla on varmasti upea. Suomi on todella kova, joten meidän pitää kyllä pelata todella kovaa. – Tetlow

— Ei ole kauheasti tietoa heidän joukkueestaan, enkä ole nähnyt heidän pelejään täällä. Varmasti pistävät kaiken likoon ja heillä on täysi yritys. Pyrimme valmistautumaan niin kuin kaikkiin peleihin. Ammattilaisuudessa on se juju, että löytää kaikkiin otteluihin taistelumeiningin. Ei voi lähteä rotsi auki hommiin. – Harri Pesonen

Seuraa näitä

Tetlow on Suomen kaukaloista tuttu pelaaja. Hiljattain hänet nähtiin Suomi-sarjan JHT:n paidassa, ja ensi kaudeksi hänet on pestattu Mestiksen RoKiin.

Jackson Whistle on ollut tilastollisesti huomattavasti totuttua ykkösvahti Ben Bownsia parempi. Yhteensä viidessä erässä Ruotsia ja Yhdysvaltoja vastaan hän on päästänyt 57 laukauksesta selkänsä taakse vain neljä.

Mikko Lehtonen on ollut Suomen puolustuksen ykkösnimi tähän mennessä. Muuttavatko Heiskanen ja Lindell tätä asetelmaa?

Tänään torjuntavuorossa oleva Jussi Olkinuora on päästänyt kahdessa ottelussaan vain yhden maalin. Jatkuuko 98 prosentin varmuudella kiekkoja pysäyttäneen veskarin huippuvire?

Näin näet ottelun

Ottelu on nähtävissä ilmaiskanavista MTV3:lla kello 16.00 alkaen. Suoran studiolähetyksen juontaa Teemu Niikko, asiantuntijoina Lauri Marjamäki ja Tero Lehterä. Vaihtopenkkien välissä on totutusti raportoimassa Sami Kapanen. Ottelun selostaa Mika Saukkonen.

C More Sport 1:n puolella lähetys alkaa MM-kisastudiolla kello 15.30. Juontaja ja asiantuntijat ovat samat kuin ilmaiskanavilla, mutta selostuksesta vastaa Antero Mertaranta.