Antero Mertaranta on toiminut MM-kisojen selostajana jo 1990-luvulta lähtien. Hän on mukana tuttuun tapaan myöskin tämän vuoden turnauksessa. MM-kisojen aikaan pyörivässä MM-extra -ohjelmassa Mertaranta esitteli työpistettään Nokia Arenalla.

Upouudessa areenassa olosuhteet ovat huippuluokkaa. Eräässä Venäjällä pelatussa MM-turnauksessa näin ei kuitenkaan aikanaan ollut. Hän kertoi ensin käyttävänsä nykyään muutamaa pehmustetta tuolinsa päällä selostuspisteellään. Tämän jälkeen hän alkoi kertomaan tarinaa Venäjällä pelatuista MM-kisoista.

– Voin kertoa sen verran pienen yksityiskohdan, että aikanaan, kun oli Venäjällä kisat, niin siellä istuttiin sellaisessa erittäin kapeassa välikössä. Mä istuin sellaisen muovipenkin reunuksen päällä kaksi ja puoli viikkoa. Mun hanuri muistutti jäniksen suuta niiden kisojen jälkeen, Mertaranta tarinoi.

MM-kisakeskustelu käy todella kuumana! Liity tästä FB-ryhmään: Jääkiekon MM-kisat 2022.