Suomen jääkiekkomaajoukkueen mukana Pekingissä olympiakultaa voittanut puolustaja Valtteri Kemiläinen siirtyy ensi kaudeksi Tapparaan. 30-vuotiaan jyväskyläläisen sopimus on kaksivuotinen.

Kemiläinen edusti Tapparaa viiden kauden ajan ennen KHL:ään siirtymistä kesällä 2021. Hän pelasi viime kaudella KHL-seura Vitjaz Podolskin ja SHL-seura Röglen riveissä.

– Tinken saaminen takaisin Tapparan puolustukseen on joukkueelle ja koko Tappara-yhteisölle mahtava asia. Tinke oli viime kaudella isossa roolissa voittamassa olympiakultaa sekä CHL-mestaruuden. Tinke tulee olemaan isossa vastuussa ylivoiman viivapeluusta, ja pukukoppiin hän tuo johtajuutta ja voittamisen kulttuuria. Tinke on myös loistava esimerkki Tapparan kaikille nuorille puolustajille – hänen erityisosaamisestaan voivat joukkuekaverit ja seuran nuoret ottaa mallia omaan pelaamiseensa, päävalmentaja Jussi Tapola kommentoi tuoretta hankintaa.