Suomen Leijonat voittaa jääkiekon maailmanmestaruuden vuosimallia 2022 kotikisoissaan! Se kaatoi MM-kisojen finaaliottelussa Kanadan sunnuntaina jatkoajan jälkeen loppulukemin 4-3.

Kanada avasi maalihanat ja meni toisessa erässä johtoon ylivoimalla. Maalintekijänä kunnostautui Dylan Cozens. Syöttöpisteet merkattiin Mathew Barzalille sekä Damon Seversonille.

Päätöserässä Suomen NHL-tähti Mikael Granlund nappasi sankarinviittaa isosti harteilleen. Hän laukoi erän aikana ylivoimalla kaksi maalia reilun puolentoista minuutin välein. Mikko Lehtonen syötti molemmat, minkä lisäksi Miro Heiskanen kirjautti syötön ensimmäiseen osumaan ja Teemu Hartikainen toiseen maaliin.

Leijonien avausmaalin jälkeen Kanadan maalivahti Chris Driedger loukkasi itseään ja joutui jättämään ottelun kesken. Hänen tilalleen maalinsuulle asteli Matt Tomkins, joka ei ollut pelannut tässä turnauksessa vielä otteluakaan.

Päätöserän aikana Joel Armia viimeisteli lukemat jo 3-1:een Juho Lammikon syötöstä, kun kuusi minuuttia oli ottelua enää jäljellä. Peli ei kuitenkaan vielä missään nimessä ollut pelattuna. Kanada kavensi lukemat 3-2:een pari minuuttia ennen ottelun päättymistä. Maalintekijänä oli Zach Whitecloud. Tasoitusosuma syntyi ajassa 58:36, kun Maxime Comtois löi kiekon verkon perukoille.

Ottelu eteni jatkoajalle. Siinä ratkaisijaksi nousi Sakari Manninen ylivoimamaalillaan. Granlund ja Heiskanen syöttivät osuman. Näin ollen Suomi voittaa komeasti MM-kultaa kotikisoissaan.

Maailmanmestaruus on Suomelle sen jääkiekkohistorian neljäs. Kanadalla on kasassa nyt 16 hopeamitalia.