TAMPERE. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi medialle mielenkiintoisen paljastuksen siitä, mitä ennen voittomaalia oikein puhuttiin.

Jalosen mukaan Suomen apuvalmentaja Mikko Manner kertasi pelaajille tarkkaan, että miten jatkoajan ylivoimalla tulee pelata. Lopulta tämä tuotti tulosta, kun Leijonat pääsi ylivoimalle, ja Sakari Manninen iski kiekon reppuun. Tästä iso kiitos kuuluu Mannerille.

– Mannerin Mikko kävi huippukoutsina erätauolla kertaamassa kaikille, että miten se neljällä kolmea -vastaan ylivoima oikein pelataan. Sitten, kun pojat lähti jäälle, niin hän totesi, että nyt tehdään voittomaali. Se on 100 varmaa – ja niinhän se olikin, kultaluotsi hehkutti.

Jalonen on tehnyt valmennustiimeineen viime vuosina todella kovaa jälkeä. Kaapista löytyy nyt muun muassa kolme MM-kultaa ja olympiavoitto. Jalonen kertoo, että kyseisistä mestaruuksista on vaikeaa nostaa erityisesti yhtä esiin.

– Kyllä ne kaikki ovat kovan työn takana. Aina pitää olla huippupelaajat ja huippujohtoryhmä. Nämä ovat niin erilaisia tarinoita, että vaikea verrata. Samalla viivalla kaikki, Jalonen sanoi.

Miikka Lahtinen, Tampere
Twitter: @ladalahtinen

LUE MYÖS: