NHL:n kolmas pudotuspelikierros alkoi ryminällä, kun Colorado Avalanche kaatoi Edmonton Oilersin avausosan maalikarkeloissa 8-6. Tulosta enemmän esille nousi Avsin Cale Makarin iskemä, valmentajan haaston jälkeen hyväksytty maali.

Oilers-valmennus haastoi maalin vedoten paitsioon. Avalanchen Valeri Nitshushkin näytti olevan hyökkäysalueella kiekon ylitettyä siniviivan.

Teemu Selänne otti kohumaaliin kantaa Twitter-tilillään.

– Olisin ollut valmis lyömään mitä tahansa vetoa, että aivan selkeä paitsio. Ekaa kertaa näin tämänlaisen tilanteen, missä maali hyväksytään…

– Ja mielestäni kiekko oli koko ajan hallussa ja tuskin Makar edes näki tuota paitsiossa olevaa pelaajaa… Erikoinen tuomio… Coloradossa kaudella 2003-04 pelannut Stanley Cup -voittaja mietti.

Maalin hyväksymistä on kyseenalaistettu ja perattu jälkeenpäin isosti muuallakin. Tilannetta on tulkittu muun muassa niin, että kiekko ei ollut Makarin hallussa sen ylitettyä viivan. Näkemysten mukaan hän koski kumilätkään ottaen sen itselleen vasta, kun kollega oli ehtinyt tulla hyökkäysalueelta siniviivan päälle.

Ottelusarjan kiinnitykset ovat Avsille 1-0.