Leijonat alkuvuoden aikana kahteen arvokisavoittoon luotsannut Jukka Jalonen on panoksellaan mullistanut suomalaisen jääkiekkoilun. Hän on voittanut päävalmentajana kolme maailmanmestaruutta, olympiakultaa ja nuorten maailmanmestaruuden.

Näistä tuoreimmat, MM-kulta ja olympiakulta, tulivat nyt tuoreeltaan viime kuussa kotikisoissa ja helmikuussa Kiinan Pekingissä.

59-vuotiaalla Jalosella on vyöllään myös Suomen mestaruus, ja hän on voittanut käytännössä kaiken mahdollisen. Vain NHL:n Stanley Cup uupuu.

NHL:n ovet eivät ole vieläkään auenneet suomalaiselle. Jo kolmas miesten MM-kulta sai jälleen monet pohtimaan, että joko nyt olisi aika tarunhohtoisen?

Ruotsalainen vedonlyöntiyhtiö Nordic Bet ei vieläkään pidä mahdollisuuksia hääppöisinä. Nordic Bet on valmis maksamaan vedonlyöjille rahat takaisin kuusinkertaisesti, mikäli Jalonen valmentaisi NHL-seuraa kaudella 2022–23.

– Eiköhän Rikard Grönborg ole paljon todennäköisempi siirtymään NHL:ään kuin Jalonen, murahtaa yhtiön Ruotsin maajohtaja Mattias Wennerkvist – edelleen kotimaansa MM-fiaskosta turhautuneena.

Grönborg on sveitsiläisen pääsarjajoukkue ZSC Lionsin vastuuvalmentaja. Hän on voittanut urallaan vinon pinon MM-mitaleita miehissä ja nuorissa, tilillä on myös olympiahopea – mutta kulta puuttuu.