KHL-joukkue Metallurg Magnitogorskissa kahden viime kauden ajan torjunut olympiavoittaja ja maailmanmestari Jussi Olkinuora siirtyy urallaan ensimmäistä kertaa NHL:ään. Pelaajan joukkue on  CapFriendly-nimisen Twitter-tilin mukaan Detroit Red Wings.

Joukkue tai sarja eivät olleet tiedottaneet asiasta vielä tämän jutun kirjoitushetkellä varhain keskiviikkoaamuna.

Kyseessä on yksivuotinen ja kaksisuuntainen lappu. Isokokoinen (188cm, 92kg) maalivahti on ollut viime vuodet melkoisessa nousukiidossa.

Keväällä 2017 hän voitti liigapronssia JYPissä, talvella 2018 tuli CHL:n mestaruus samoissa väreissä.

Sen jälkeen alkoi upea marssi maajoukkueessa. Alkukesä 2019 toi sensaatiomaisen maailmanmestaruuden, vuonna 2021 palkintokaappiin jäi MM-hopea ja tänä vuonna ensiksi olympiakulta ja sitten maailmanmestaruus.