Suomen alle 20-vuotiaiden lopullinen MM-joukkue julkaistiin viime viikolla.

Nuoret Leijonat lähtee turnaukseen yhtenä suurimmista ennakkosuosikeista, vaikka sivuun jätettiin kovia nimiä.

Jo ennen valintojen julkaisua tiedossa oli, ettei Kärppien maalivahti Joel Blomqvist tule osallistumaan turnaukseen. Ikäluokkansa lupaavin maalivahti olisi ollut itse halukas tulemaan MM-kisoihin, mutta nuorukaista ei valittu edes leirille, koska valmennus katsoi hänen asettaneen NHL-uran maajoukkueen edelle.

Blomqvistin ulos jättäminen herätti sosiaalisessa mediassa paljon kummastelua, mutta päävalmentaja Antti Pennanen ei ole halunnut kommentoida asiaa pahemmin julkisuudessa. Sen sijaan maalivahdin kanssa hän on käynyt paljon keskusteluja.

Blomqvistin lisäksi sivuun jäivät muun muassa Liigasta tutut puolustajat Rami Määttä, Topias Vilén ja Ville Ottavainen sekä maalivahti Rasmus Korhonen. Kaikki neljä olivat mukana viimeisellä MM-leirillä, mutta lopulta heidän näyttönsä eivät riittäneet lopulliseen kisajoukkueeseen.

Mikäli haluat katsoa Nuorten Leijonien MM-joukkueen, Suomen otteluohjelman ja lohkon, niin se onnistuu kätevästi tätä kautta.