Nuorten Leijonien ylivoimapeli on ollut Kanadassa pelattavissa alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa hirvittävän kovalla tasolla.

Suomi teki alkulohkon neljässä pelissä 22 maalia ja keskiviikon puolivälierävoitossa Saksaa vastaan viisi häkkiä. Näistä turnauksen maaleista, eli 27 osumasta peräti 13 on ylivoimalla syntyneitä.

– Tiesimme, että Suomen ylivoimapeli on hyvää, joten yritimme pysyä pois jäähyaitiosta – mutta vaikeaahan se oli. He olivat erittäin hyviä ja käyttivät saumansa parhaalla mahdollisella tavalla, Saksan maalit iskenyt Bennet Rossmy sanoi Kansainvälisen Jääkiekkoliitto IIHF:n nettisivuilla.

Puolivälierävaiheen jälkeen seuraavaksi eniten ylivoimamaaleja on tehnyt Ruotsi (7).

Suomi on ylivoimatehokkuudessa paras prosentein 59,09. Kanada seuraa kakkosena (54,54) ja Ruotsi kolmantena (53,85). Lähtökohtaisesti ylivoimaa pidetään hyvänä, jos se toimii noin 20-30 prosentin varmuudella.

Jotain Suomen ylivoimamaalien hurjasta määrästä (13) kertoo se, että esimerkiksi Tshekki ja Slovakia osuivat alkusarjassa yhteensä 11 kertaa, Latvia ja Saksa 10 kertaa ja Sveitsi kahdeksasti sekä Itävalta neljästi.

Nuorten MM-kisat jatkuvat välierillä, joissa parit ovat Kanada-Tshekki ja Suomi-Ruotsi.