Ilta-Sanomat uutisoi perjantaina, että energiayhtiö St1:n pääomistaja Mika Anttonen on valmis ostamaan Helsinki-hallin, eli entisen Hartwall-areenan.

Pakotelistatut venäläisoligarkit Gennadi Timtshenko ja Roman Rotenberg omistavat Helsinki Halli Oy:tä hallinnoivan Arena Events Oy:n.

Suomalaisen urheilun hyväntekijänä tunnettu Anttonen ei halua päästää yli puoli vuotta suljettuna ollutta Helsinki-hallia lahoamaan.

– Kyllä, tieto pitää paikkansa. Minulta on kysytty kiinnostustani ostaa areena ja olen vastannut, että olen valmis siihen, jos mitään juridisia esteitä ei ole olemassa, Anttonen sanoi Ilta-Sanomille.

Jääkiekkoseura Jokerien ostamisesta suomalaismiljardööri ei kuitenkaan ole kiinnostunut.

Ilta-Sanomat kertoo, että ulkoministeriö ja Ulosostolaitos haluavat ennen ostoa olla varmoja siitä, ettei ostajaa ole syytä epäillä venäläismiljardöörien bulvaaniksi ja siitä, että areena myydään käypään hintaan.

IS:n lähteiden mukaan venäläisoligarkit ovat pyytäneet entisestä Hartwall-areenasta 50-60 miljoonaa euroa. Lopullisen hinnan uskotaan kuitenkin asettuvan lähemmäksi 40 miljoonaa euroa. IS:n sisäpiirilähde uskoi tarkan hinnan olevan 38 miljoonaa euroa.