Ykkössentteriongelmista viime vuodet kärsineellä Columbus Blue Jacketsilla olisi nyt loistavat saumat paikata puutettaan NHL:n siirtomarkkinoilla.

Useat sarjan sisäpiirilähteet kertovat Vancouver Canucksin tähtisentteri Bo Horvatin hylänneen seuransa tuoreimman sopimustarjouksen ja miehen uskotaankin jo valmistautuneen lähtöön kaupungista viimeistään kapteenin sopimuksen umpeutuessa ensi kesänä.

Canucksin sisäpiiritoimittaja Rick Dhaliwal kertoi aiemmin kanadalaisseuran pyytävän vaihdossa 27-vuotiaasta kapteenistaan nuorta puolustajaa, nuorta hyökkääjää sekä yhtä kärkipään varausvuoroa. Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläisellä olisi pelimerkkejä vastata huutoon.

Horvat olisi ainakin paperilla oivallinen hankinta Blue Jacketsin ykkösketjuun Johnny Gaudreaun ja Patrik Laineen keskelle. Horvat on nakuttanut kuluvalla kaudella pelaamissaan 28 ottelussa huimat 20 maalia. Horvatin hankinta toisi huomattavaa maalitenkouhkaa Blue Jacketsin ykkösketjuun sekä ylivoimapeliin.

Horvatin uskotaan vaativan tulevasta sopimuksestaan vähintään kahdeksan miljoonan dollarin vuosipalkkaa.