Nuorten MM-kisojen alku on enää kolmen päivän päässä. Nuoret Leijonat lähtevät kirkastamaan viime kisoissa voitettua hopeaa, kun turnaus starttaa tapaninpäivänä 26. joulukuuta.

Tässä artikkelissa nostamme esiin turnauksen viisi parasta puolustajaa. Taso on tänä vuonna todella kova.

LUE MYÖS: Nuorten MM-kisat lähestyvät! Tässä ovat turnauksen TOP 5 -maalivahdit

5. David Reinbacher, Itävalta

David Reinbacher on vasta 18-vuotias, mutta hän takoo silti hurjia tehoja Sveitsin pääsarjassa. Tällä kaudella hän on nakuttanut 28 otteluun tehot 2+12=14. Kookas puolustaja on näyttänyt pärjäävänsä puolustuspäässä myös miehiä vastaan, ja hän murtautuikin tasokkaaseen Sveitsin liigaan jo 17-vuotiaana. Reinbacher on Itävallan paras puolustajalupaus aikoihin.

4. Brandt Clarke, Kanada

Brandt Clarken pelit ovat jääneet tällä kaudella vähiin, kun hän murtautui yllättäen alkukaudesta Los Angeles Kingsin NHL-miehistöön. Hän pelasi yhdeksän NHL-ottelua, joissa tilille kertyi kaksi syöttöpistettä. AHL:ssä Clarke ehti pelata viisi ottelua tehoin 1+1=2. Hän on takonut aiemmin hurjia tehoja nuorten tasolla, myös kansainvälisesti. Vuoden 2021 U18-kisoissa Clarke paukutti seitsemään MM-otteluun tehot 2+5=7.

3. Luke Hughes, Yhdysvallat

Luke Hughes on NHL-tähtien Jack ja Quinn Hughesin pikkuveli. Isoveljiensä tapaan hän on erinomainen luistelija ja poikkeuksellinen lahjakkuus kiekon kanssa. Tällä kaudella hän on iskenyt yliopistosarja NCAA:ssa 20 matsiin hurjat tehot 3+15=18. Hän edusti Yhdysvaltoja viime kaudella sekä U20- että MM-tasolla. MM-kisoissa hän paukutti miehiä vastaan kymmeneen otteluun tehot 1+3=4.

2. Simon Nemec, Slovakia

Vaikka Simon Nemec on vasta 18-vuotias, on hän kokenut kiekkomaailmassa jo paljon. Hän on edustanut Slovakiaa olympialaisissa ja MM-kisoissa, joiden kahdeksassa ottelussa syntyi kuusi tehopistettä. Alkukauden Nemec on pelannut tehokkaasti AHL:ssä paukuttaen 24 otteluun tehot 3+8=11.

1. David Jiricek, Tshekki

David Jiricek on jo melkein epäreilun kova vahvistus nuorten MM-kisoihin. Hän kolkuttelee jo NHL-tasoa, mutta Columbus Blue Jackets on antanut superlupauksensa marinoitua rauhassa AHL:ssä. Tällä kaudella Jiricek on paukuttanut 19 AHL-matsiin tehot 5+15=20. Hänkin pelasi jo viime kaudella miesten MM-kisoissa.