Jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kilpailut käynnistyvät tapaninpäivänä. Tässä artikkelissa Leijonat.com nostaa esiin turnauksen kolme suurinta mestarisuosikkia.

Kanada

Kanada lähtee kotikisoihinsa jälleen kerran suurimpana ennakkosuosikkina. Kaikki muut sijoitukset paitsi mestaruus olisivat pettymyksiä vaahterapaidoille.

Kanada pelaa turnauksen A-lohkossa, jossa sen suurimpana haastajana voidaan ennakkoon pitää Ruotsia. Mikäli Kanada pelaa vain omalla tasollaan, niin joukkue tulee voittamaan lohkonsa, mikä yleensä helpottaa tietä mitalipeleihin.

Kanadan joukkue vilisee NHL:n ykköskierroksen varausvarauksia, mutta erityistä huomiota kannattaa kiinnittää Seattle Kraken -hyökkääjä Shane Wrightiin, joka toimii joukkueen kapteenina sekä Connor Bedardiin, jota pidetään jo lähes varmana ensi kesän ykkösvarauksena. Asiantuntijat ovat verranneet hyökkääjää usein jopa Connor McDavidiin.

Wrightin ja Bedardin johdolla Kanadan ykkösketju ja ykkösylivoima on selvästi koko kisojen vaarallisin, mutta ei kannata unohtaa, että joukkueesta löytyy monia muitakin tulevaisuuden NHL-tähtiä.

Katso täältä Kanadan MM-joukkue.

Suomi

Suomi on menestynyt viime vuosina nuorten MM-kisoissa hyvin ja joukkue janoaa maailmanmestaruutta myös tällä kaudella.

Nuoret Leijonat lähtee turnaukseen uuden päävalmentajansa Tomi Lämsän johdolla, joka on koonnut kisoihin tasaisen ryhmän, josta on vaikea löytää heikkoja kohtia. Suomen kirkkaimpia tähtiä ovat muun muassa Joakim Kemell ja Brad Lambert, mutta tulivoimaa löytyy monesta eri ketjusta. Harjoitusotteluissa Suomen tehokkain pelaaja on ollut Ilvestä seuratasolla edustava Jani Nyman.

Mikäli Nuorten Leijonien lohko-ottelut etenevät ”käsikirjoituksen” mukaan, niin lohkovoitto tullaan ratkaisemaan 31. joulukuuta pelattavassa kamppailussa Yhdysvaltoja vastaan. Lohkovoitto saattaa olla todella arvokas, sillä toisen lohkon kovimmat maat ovat ennakkoon Kanada, Ruotsi ja Tshekki, joten puolivälierissä vastaan voisi tulla lohkonelonen Saksa tai Itävalta.

Katso täältä Suomen MM-joukkue.

Yhdysvallat

Yhdysvaltojen joukkueeseen pätee lähes samat sanat kuin Kanadan ryhmään. Joukkue pursuaa tulevaisuuden NHL-nimiä. Suurin osa joukkueesta pelaa tällä hetkellä Pohjois-Amerikan juniorisarjoissa.

Yhdysvaltojen kirkkaimpia tähtiä ovat muun muassa hyökkääjät Logan Cooley ja Cutter Gauthier sekä puolustaja Luke Hughes, joka toimii joukkueen kapteenina. Kolmikosta jokainen on varattu NHL:ään oman ikäluokkansa viiden ensimmäisen pelaajan joukossa.

Kuten jo ylempänä mainittiin, niin lähtökohtaisesti Yhdysvallat tulee taistelemaan lohkovoitosta Suomen kanssa. Vaikka joukkueet ovat paperilla melko tasaisia, niin Yhdysvallat lähtee lohkoon pienoisena suosikkina kaadettuaan Nuoret Leijonat kisojen alla maalein 5-2. Yhdysvallat hyötyy varmasti myös pienestä kaukalosta, mutta pystyykö maa pelaamaan joukkueena yhtä hyvin kuin Suomi? Se selviää MM-kisoissa.

Katso täältä USA:n MM-joukkue.

MM-kisojen lohkot, otteluohjelma, tulokset ja paljon muuta. Siirry MM-kisasivulle tästä.