Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkue avasi MM-kisaurakkansa maanantaina yllättävällä 2-3-jatkoaikatappiolla.

Tiukassa kamppailussa Sveitsi laittoi Nuoret Leijonat todella ahtaalle heti avausminuuteista lähtien. Ensimmäinen erä päättyi lukemiin 0-0, mutta toisessa erässä alkoi tapahtumaan enemmän. Ottelun avausmaalista vastasi Konsta Kapanen, mutta johtoasema ei kestänyt pitkään, vaan Sveitsi väänsi pelin tasoihin, joten päätöserään lähdettiin tiukasta tasatilanteesta.

Kolmannessa erässä Sveitsi karkasi aluksi 2-1-johtoon, mutta vain hetkeä myöhemmin Kalle Väisänen toi upealla henkilökohtaisella suorituksellaan Nuoret Leijonat tasoihin. Tasoituksen jälkeen Suomi haki vimmatusti myös voittomaalia, mutta lisäosumia ei varsinaisella peliajalla nähty.

Jatkoaikaa ehdittiin pelaamaan puolestaan vain reilut 40 sekuntia, kun Attilio Biasca onnistui maalinteossa. Näin ollen Sveitsi nappasi kaksi pistettä ja Suomi yhden.

Nuorten Leijonien osalta MM-turnaus jatkuu seuraavan kerran jo tiistaina, kun vastaan luistelee Slovakia. Näet lohkotilanteen ja otteluohjelman täältä.

discovery+ sport 🇫🇮

@dplussportfi
Tässä vielä kaikki Sveitsi-ottelun maalit koosteen muodossa.

Nuoret Leijonat seuraavan kerran tositoimissa huomenna, kun vastaan luistelee Slovakia!

#U20fi #NuortenLeijonat