Nashville Predators kaatoi Calgary Flamesin jääkiekon NHL:ssä tiistainyönä maalein 2-1. Predsin hyökkääjä Juuso Pärssinen iski maalin, maalivahti Juuse Saros loisti huikeassa kiekkosateessa.

Ensiksi mainittu osui avauserässä iskien kauden ja samalla uransa viidennen maalin. Tuo täysosuma kasvatti Pärssisen pisteputken seitsemään otteluun, jonka aikana hän on takonut saldon 2+7=9.

Pisteputki nousi samalla historiallisiin lukemiin – se on tulokaspelaajien jaetusti pisin Predsissä koskaan. Filip Forsberg pystyi myös seitsemään kaudella 2014-15 takoen tuohon pelimäärään tuolloin peräti 13 (7+6) pinnaa.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Juuso Parssinen scored to boost his totals to 2-7—9 (8 GP) since the calendar flipped to 2023, trailing only Matty Beniers (6-5—11 in 9 GP) for the most points among all rookies over that span.

#NHLStats: media.nhl.com/public/live-up…

Pärssisen tämän vuoden pinnat, eli nuo 2+7=9 ovat tulokkaiden pörssissä kalenterivuoden 2023 aikana toiseksi eniten Seattle Krakenin Matty Beniersin (6+5=11) jälkeen, koko kauden saldo on 29 pelatussa matsissa 5+13=18.

Suomalaisvahti Saros puolestaan joutui hämmästyttävään kiekkosateeseen taas kerran – nyt tilille tuli 38 torjuntaa, joista peräti 21 ottelun kolmoserässä.

Saroksen torjuntamäärät ovat olleet huimia läpi kauden, ja tilille on kirjattu ottelukohtaisesti esimerkiksi 64, 43, 42 39, 38, 37 ja 36 torjuntaa, ja niin edelleen…

Suomalainen on täysin omilla luvuillaan, eli ainoa yli tuhannen torjunnan vahti NHL:ssä.

Pärssinen valittiin tiistaiyönä pelatun matsin ykköstähdeksi ja Saros kakkostähdeksi. Nashville on keskisessä divisioonassa kuudentena, esimerkiksi kuusi pinnaa kolmossijaa perässä.

LUE MYÖS:
Tällä kertaa näin: Kaapo Kakko syötti kaksi maalia ja nousi tähdistöön – Patrik Laine jäi samalla tehoitta