Tapparan ja Leijonien tähtihyökkääjä Veli-Matti Savinainen paljastaa C Moren haastattelussa kiekkouran olleen lähellä päättymistään jo teini-iässä.

Vuoden pelaamatta ollut ja talonmiehenä ”tupakantumppeja keräillyt” Savinainen palasi vielä kerran jääkiekon pariin Forssassa, jossa mies tahkosi U20-sarjaa sekä Mestistä neljän kauden ajan ennen Liiga-sopimusta Ässien kanssa.

Lopullinen läpimurto nähtiin viidennellä Liiga-kaudella 2011–2012, jolloin Savinainen mätti 60 ottelussa 17 maalia ja kaikkiaan 31 pistettä. Seuraavalla sesongilla Savinainen iski 46 runkosarjaottelussa tehot 20+16 ja pudotuspeleissä 16 peliin tehot 4+5=9. Kausi päättyi Ässien sensaatiomestaruuteen, minkä jälkeen 27-vuotiasta peluria vietiin.

– 2013 avautui kaikki ovet kerralla. Sitten pistettiinkin jo isoa lappua käteen. Onhan se aikamoinen harppaus siitä tupakantumppien keräilystä, kun yhtäkkiä lyödään 780 000 euroa vuodessa lapaseen, Savinainen muistelee ensimmäistä KHL-diiliään Yugran kanssa.

– Kyllä siinä sai tuhlata rahaa ja nauttia elämästä, Savinainen vertailee eroa aikaisempaan.

Nyt 37-vuotiaana Savinaisella on palkintokaapissaan MM-kultaa sekä neljä Liiga-mestaruutta. Viides saattaa hyvinkin napsahtaa tilille tänä keväänä.