SM-liigassa pitkän pelaajauran tehnyt mies on tuomittu kuuden kuukauden vankeusrangaistukseen törkeästä varkaudesta, uutisoi muun muassa Helsingin Sanomat.

Lehden mukaan noin 40-vuotias ex-jääkiekkoilija syyllistyi rikokseen kesken aiemman ehdonalaisen tuomion koeajan. Vankilaan mies ei kuitenkaan joudu, vaan hän saa suorittaa ehdottoman vankeustuomionsa yhdyskuntapalveluna, jota on edessä 177 tunnin verran.

Uransa jälkeen useisiin rikoksiin syyllistynyt ex-pelaaja murtautui päihteiden vaikutuksen alaisena kirveellä Tampereen Takahuhdissa iäkkään pariskunnan asumaan omakotitaloon torstain vastaisena yönä 10. maaliskuuta vuonna 2022.

Talon asukit, tekohetkellä 81-vuotias mies ja 79-vuotias nainen, eivät heränneet murron ääniin. Ratkaiseva hetki koitti, kun talon isännän piti käydä vessassa. Kohtaamisen jälkeen mies poistui asunnosta.

Entisen pelaajan ryöstösaalis jäi melko laihaksi, kaikkiaan noin 460 euron arvoiseksi.

Oikeus piti kyseistä murtautumista törkeänä. Mies löi talon takaoven karmin kirveellä palasiksi ja katkaisi oven turvaketjun. Törkeyttä lisäsi myös se, että ihmisiä oli tapahtumahetkellä kotona.

Entinen SM-liigapelaaja kertoi oikeudessa olevansa pahoillaan teostaan. Hän sanoi, ettei olisi murtautunut sisälle, mikäli olisi tiennyt pariskunnan olevan paikalla. Erityisen pahoillaan mies kertoi olevansa oman elämänsä suunnasta. Kuulusteluissa hän ”havahtui, ettei elämä voi mennä näin”.