Ässät eteni pudotuspelien avauskierrokselta puolivälieriin. Runkosarjassa kahdeksanneksi sijoittunut porilaisjoukkue kukisti TPS:n otteluvoitoin 2-1. Ratkaiseva kolmas kamppailu päättyi Porissa niin ikään 2-1-lukemiin.

Ottelun kaksi ensimmäistä erää pelattiin maaleitta, mutta kolmannessa alkoi verkko heilua. Teemu Kivihalme vei TPS:n johtoon erän alussa. Ässät laittoi kuitenkin kaiken likoon ja iski kaksi maalia viimeisen kymmenen minuutin aikana. Derek Barach iski pelin ylivoimalla tasoihin ja joukkueen kapteeni Jesse Joensuu ohjasi voittomaalin ajassa 57:47.

Joensuun kommentteja kuultiin ottelun jälkeen C Moren haastattelussa. Sarja oli todella tiukka, minkä allekirjoitti myöskin kapteeni Joensuu.

– Mä haluan uskoa, että me ansaittiin voitto tästä sarjasta. Todella tasainen sarja. Se, mistä mä oon tosi ylpeä: me pystyttiin lähelle parhaimpaamme koko aika. Silloin, kun sä pystyt lähelle parhaimpaasi, silloin sä voit ansaita voittaa. Ja nyt saatiin se, Joensuu sanoi.

Isomäen jäähalli oli loppuunmyyty ja ottelun yleisömääräksi ilmoitettiin näin ollen 6150 katsojaa. Kamppailussa oli mahtava tunnelma läpi illan ja luonnollisesti Ässien isot maalit sytyttivät porilaisyleisön valtaisaan huutomyrskyyn. Myöskin Joensuu antoi kehut loistavalle kotiyleisölle.

– Se on ihmisluonto, että jos ne alkaa tolleen mylviä ja me saadaan peli tasoihin, niin ei siinä ole Tepsin pakilla kiva mennä hakeen kiekkoa kulmasta. En tiedä, mikä osuus yleisöllä oli, mutta me voitettiin ja saattoi olla, että yleisö voitti meille tai pelaajat, mutta kyllä se valtava tuki meille on, Joensuu kiitteli.

Ässät saa puolivälierissä vastaansa Tampereen Ilveksen.

Näet Joensuun viimeistelemän voittomaalin alta tai täältä.

Porin Ässät

@PorinAssat
Eilisen Ratsula BOSS-pelaaja? Kapteeni Jesse Joensuu. 🫡

Ei tarvi perusteluja 🔥

#Ässät #Liiga