Olli Jokisen toinen kausi Jukureiden päävalmentajana ei ollut avauskauden kaltainen menestystarina.

Jos Jokisen ensimmäisellä kaudella epäilijöiden suut tukittiin raikkaalla hyökkäyspelillä ja edistyneisiin tilastoihin nojaten armottomalla onnella, samaa yllätyselementtiä ei ollut käytössä kuluvalla kaudella. Pienen budjetin mikkeliläisseura jäi niukasti pudotuspelien ulkopuolelle.

Jokinen kertaili kahden Liiga-kautensa välisiä eroja Liiga Without a Map -podcastissa.

– Ensimmäisellä kaudella kaikki onnistui ja pystyin saamaan kaikista pelaajista kaiken irti. Tänä vuonna en pystynyt sitä tekemään valmentajana. Koutsina oppi myös sen, että jos sulla on se tietty arvomaailma, johon uskot ja haluat pelaajien uskovan, niin sun täytyy valmentajana vaalia sitä ja olla se eturivin äijä noudattamassa sitä. Siinä mä lipsuin, ja siitä kädet virheen merkiksi pystyyn, Jokinen ruoskii itseään.

Jokinen muistuttaa, että Jukurien raikas pelitapa on muuttanut myös Liigaa viihdyttävämpään suuntaan.

– Uskon, että tuo viime kauden pelitavallinen juttu, mitä me tuotiin tänne, niin kyllä siellä ainakin 5-6 joukkuetta oli hyvin selvästi aktivoittaneet peliään. Kyllä me jotain ollaan tänne tuotu tällä omalla jutulla, Jokinen muistuttaa.

Voit kuunnella Jokisen haastattelun kokonaisuudessaan täältä.