TAMPERE. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen halusi lähettää lauantaina terveisiä Liigan suuntaan. Hänen mukaansa Liiga- ja EHT-otteluiden päällekkäisyyksistä olisi päästävä eroon.

Liiga on tällä hetkellä ainut Euroopan huippusarja, joka ei ole tauolla siihen aikaan, kun maajoukkueet pelaavat EHT-otteluita. Jalosen mukaan tilanteeseen olisi saatava muutos mahdollisimman pian.

– Kyllä tässä on pakko heittää yksi toive Liigan suuntaan, koska ei tässä varmaan häviä mitään, jos sanoo. Kaikki pelaajat, valmentajat ja fanit toivovat Suomessa, että samaan aikaan ei pelattaisi EHT:tä ja Liigaa. Sataprosenttia pelaajista, valmentajista ja faneista toivoo sitä.

– Siitä tulee vain ärsyttävä vastakkain asettelu maajoukkueelle ja seurajoukkueille. Sitten ruvetaan arvostelemaan Leijonia, kun on jotain p*rkeleen EHT-turnauksia. Meillä ei ole mitään mahdollisuuksia pärjätä kansainvälisesti ja kehittää pelaajia, jos niitä pelejä ei ole, Jalonen huomauttaa.

Leijonien päävalmentajan mukaan nykytilanne ei ole kenellekään mukava. Pelaajat haluavat aina tulla maajoukkueeseen, mutta se, että seurajoukkueet pelaavat samaan aikaan, harmittaa kaikkia.

– Pelaajat haluavat aina tulla EHT:lle, mutta se ottaa pirusti päähän, että seurajoukkueella on samaan aikaan kaksi ottelua ja taistellaan playoff-paikoista. Helmikuu on siinä mielessä kaikista pahin kuukausi. Se ärsyttää kaikkia, kun pelaaja on ansainnut paikkansa maajoukkueessa, mutta joudutaan miettimään, että voidaanko valita, kun joukkue taistelee pudotuspelipaikasta.

– Kukaan ei ole tähän mennessä kieltäytynyt sen takia, että omalla seuralla on samaan aikaan pelejä, mutta kyllä se harmittaa kaikkia. Olisi mukavampaa tulla paikalle, jos tietäisi, ettei kukaan joudu kärsimään.

Liigan otteluohjelmaan muutoksia?

Jalosen mukaan Liigan olisi rakennettava otteluohjelma jatkossa siten, etteivät Leijonat ja liigajoukkueet pelaisi samaan aikaan. Leijonaluotsin mukaan kalenterista löytyy kyllä viikkoja, jolloin liigaseuroilla voisi olla enemmän otteluita. Varsinkin, jos joillekin viikoille on merkitty vain yksi tai kaksi ottelua ilman ihmeempiä syitä.

– Jos ne 3-4 peliä, jotka ovat siinä tammi-helmikuussa, pystyttäisiin siirtämään johonkin, niin se olisi todella hyvä asia Suomi-kiekon kannalta. Sitä toivovat kaikki. Toivotaan, että Liiga tulee sen verran vastaan, että he tekisivät sellaisen ohjelman ensi kaudeksi, Jalonen sanoo.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen