TAMPERE. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen kertoi viikonloppuna järjestetyssä tiedotustilaisuudessa, että kevään MM-leiriryhmästä on tulossa poikkeuksellisen kova heti alusta alkaen.

Jalosen mukaan kotikisat kiinnostavat pelaajia todella paljon. Tästä syystä kisapaikoista tullaan käymään todella kovaa taistelua, eikä kenelläkään Euroopassa pelaavalla pelaajalla ole suoraa paikkaa MM-kisajoukkueessa.

– Sen verran, mitä olemme hahmotelleet, niin näyttäisi siltä, että olemme saamassa jalkeille todella kovan ryhmän jo 10. huhtikuuta alkaen. Hieman on sellainen tunne, että kilpailu MM-kisapaikoista tulee olemaan kovinta, mitä minun aikanani on ollut. 

– Meillä on pelkästään täällä Euroopassa paljon pelaajia, jotka ovat olleet mukana voittamassa MM- ja/tai olympiakultaa. Siihen vielä NHL-pelaajat päälle. Jos ei tule loukkaantumissumia tai muuta yllättävää, niin on vähän jopa runsaiden pulaa pelaajista. Jotenkin tuntuu, että tämä on vielä spesiaalimpi vuosi kuin aiemmat, Jalonen kertoi.

LUE MYÖS: Leijonien käyttöön vapautumassa hurja määrä NHL-vahvistuksia! Yhdellä pelipaikalla tilanne erityisen herkullinen

Leijonat-luotsin mukaan myös yllättävät kokeilut jäävät tällä kertaa vähemmälle.

– Olemme saamassa jo ensimmäiselle viikolla todella kokeneita pelaajia. Nuoria pelaajiakin on kiva ottaa mukaan näytille, mutta sitten taas, jos meillä on kokeneempia pelaajia, jotka kamppailevat MM-kisapaikoista, niin kyllä heitä pitää ensisijaisesti pyytää mukaan. Montaa nuorta ei mahdu mukaan. Se on vain kylmä tosiasia, Jalonen toteaa.

Leijonat pelaa ennen MM-kisoja yhdeksän ottelua, kun se kohtaa kahdesti Norjan, Tanskan ja Ruotsin. Viimeiset valmistavat ottelut pelataan Tshekin EHT:llä.

Jääkiekon MM-kisat pyörähtävät käyntiin 12. toukokuuta. Voit tutustua lohkoihin, otteluohjelmaan ja lipunmyyntiin täällä.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen