Colorado Avalanchen megatähti Mikko Rantanen rikkoi himoitun 50 maalin rajan NHL:n tämän kauden runkosarjassa varhain perjantaiaamuna suomalaistähden iskettyä San Jose Sharksia vastaan hattutempun vain 28 minuutissa.

Samalla Rantasesta tuli Jari Kurrin ja Teemu Selänteen jälkeen vasta historian kolmas 50 maalia yhdellä kaudella runkosarjassa rikkonut NHL:n suomalaispelaaja. Kurri paukutti 50 maalin rajan rikki urallaan neljästi, Selänne kolmesti. 

77 ottelussa tehot 52+46=98 iskenyt Rantanen on enää kahden pisteen päässä legendaarisesta sadan tehopisteen rajapyykistä. Aikaa suomalaisella on, sillä Avalanchella on jäljellä vielä viisi runkosarjaottelua. Avalanche voitti ottelun lopulta maalein 2-6.

Artikkeli jatkuu Rantasen maalivideoiden jälkeen.

Colorado Avalanche

@Avalanche
MIK50 RANTANEN 🚨

#GoAvsGo

Colorado Avalanche

@Avalanche
Mikko cleaning up for 51 on the season 🚨

#GoAvsGo

Colorado Avalanche

@Avalanche
50. 51. 52. 🧢🧢🧢

WHAT A NIGHT FOR THE MOOSE!

#GoAvsGo

Suomalaisista myös Joel Armia oli kuumalla pelipäällä yön kierroksella. Tehollisesti ja loukkaantumisten puolesta vaikean kauden pelannut hyökkääjä iski uransa toisen hattutempun Montreal Canadiensin kukistettua Washington Capitalsin maalein 6-2. Samalla Armia lähes tuplasi aiemmissa kauden 39 ottelussaan tekemänsä maalimäärän (4) nostaen kauden kokonaismaalimääränsä seitsemään.