Kaksi MM-kultaa Leijonien paidassa urallaan voittanut Mikael Granlund vapautui ainakin teoriassa Leijonien MM-kisamiehistön käyttöön torstain vastaisena yönä, kun Pittsburgh Penguinsin tippuminen NHL:n pudotuspeleistä varmistui.

Penguins oli jäänyt viimeksi kevään tosipelien ulkopuolelle Sidney Crosbyn tulokaskaudella 2005-06. Sen jälkeen se oli selvinnyt pudotuspeleihin 16 kertaa peräkkäin ja voittanut matkalla kolme Stanley Cupin mestaruutta. Kyseessä oli NHL:n pisin voimassa oleva pudotuspeliputki.

Granlundin kausi NHL:ssä oli todella vaikea. Viiden miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva suomalainen kaupattiin siirtotakarajalla Nashville Predatorsista Penguinsiin, jossa mies pelasi 20 ottelua vaisuin tehoin 1+4=5. MM-jäillä mies on kuitenkin perinteisesti ollut iskussa.

Washington Capitalsin ruotsalaistähti Nicklas Bäckström sen sijaan ei vahvista Tre Kronoria MM-kisoissa. Asiasta kertoi Aftonbladet.