NHL:ssä 8,7 miljoonan dollarin vuosipalkkaa nauttiva Patrik Laine on nimekkäin Leijonien MM-kisajoukkueeseen toistaiseksi nimetty pelaaja.

Columbus Blue Jacketsin sopimuspelaajan vakuutusmaksut nousevat kisojen osalta koviksi. Valtaosan laskusta kuittaa Suomen Jääkiekkoliitto.

– Etukäteen on todella vaikeaa arvioida, millaisesta summasta puhutaan. Vasta kisojen jälkeen meille tulee se tieto, liiton talousjohtaja Jaakko Luumi kommentoi Iltalehdelle.

Ruotsalaislehti Aftonbladetin mukaan NHL-tähti Elias Petterssonin vakuuttaminen MM-kisoihin maksaa kaikkiaan 195-290 000 euroa. Petterssonin kausipalkka on 7,35 miljoonaa dollaria.

– Vakuutusjärjestelijät tekevät ne sellaisiksi kuin seurat haluavat. Kannaltamme on positiivista, jos parhaat haluavat edustaa Leijonia. Meidän tehtävämme on järjestää asia niin, että he voivat tehdä sen turvallisesti, Luumi avaa tilannetta.

Kansainvälinen Jääkiekkoliitto IIHF maksaa NHL-tähtien vakuutuksia 22 5000 euroon asti. Luumin mukaan Leijonien vakuuttaminen maksaa Suomen Jääkiekkoliitolle vuosittain kuusinumeroisen summan.