TAMPERE. Leijonien MM-kisojen avausottelu lähestyy, kun joukkue kohtaa perjantaina Yhdysvallat.

Tulevassa ottelussa ykkösketjun muodostavat Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Mikko Rantanen. Hartikainen ja Manninen ovat toisilleen entuudestaan hyvin tuttuja, mutta myös Rantanen on omien sanojensa mukaan päässyt hyvin joukkueeseen sisään.

– Huomaa kyllä, että Manninen ja Hartikainen ovat pelanneet aiemminkin yhdessä. Ollaan puhuttu paljon, kun olen tullut uutena mukaan. Pelien ja treenien kautta se kemia löytyy parhaiten.

– Kyllä sen huomaa, että yhteyttä on löytynyt. Minä ja Härski yritetään möyriä kulmissa ja Mane on hyvä siinä keskellä löytämään tilaa. Hirveästi ei mitään rooleja sovita. Yritetään vain pelata, eikä sovita liikaa mitään kuvioita, Rantanen kommentoi.

Samalla Leijonien kirkkain tähti huomauttaa kuitenkin, että siinä on omat haasteensa, että ketjun peli täytyy saada muutamassa päivässä toimimaan.

– Pelit ovat paras paikka luoda kemiaa, koska treeneissä omat pelikaverit tietävät, että mitä me yritetään. Eihän se tietenkään ideaalitilanne ole, että on kaksi päivää aikaa treenata, mutta vierellä on kovia pelikavereita, niin kyllä me löydetään jonkinlainen kemia, Rantanen sanoi Leijonat.comille.

MM-kisojen avausottelun vastustajasta, Yhdysvalloista, Rantanen ei osaa sen sijaan sanoa vielä tarkemmin mitään.

– Ei olla käyty vielä läpi. Lyhyesti Jukka (Jalonen) mainitsi, että kyseessä on vikkelä ja nopea joukkue. Huomenna käydään asiaa paremmin läpi.

Rantanen kertoo myös, ettei MM-kisojen avaus jännitä sen suuremmin.

– En mä hirveästi jännitä, eikä ole myöskään ensimmäiset MM-kisat, niin tietää, että mitä odottaa. Nyt on sellainen sopiva ja odottava fiilis.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen