Suomi 1-4 USA, ottelu on päättynyt
17.07: 1-0, Teemu Hartikainen yv. (Jere Sallinen, Sakari Manninen)
33.48: 1-1, Cutter Gauthier (Carter Mazur, Dylan Samberg)
49.49: 1-2, Drew O’Connor (Dylan Samberg, Conor Garland)
52.58: 1-3, Alex Tuch (Rocco Grimaldi, Drew O’Connor)
59.12: 1-4, Alex Tuch (Drew O’Connor)

Hetki hetkeltä

18.58: Muistutuksena: jos ei kiinnosta maksaa C Moresta tai jos et ole tv:n äärellä katsomassa MTV3:lta, KAIKKI MM-pelit näkee ilmaiseksi NordVPN ja Kansainvälisen Jääkiekkoliiton YouTube-striimin avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

18.56: Ei tässä auta muu kuin leukaa rintaan ja kohti uusia pettymyksiä. Suomi kohtaa seuraavassa ottelussa Saksan huomenna lauantaina. Peli alkaa kello 20.20. Leijonat.com tarjoaa jälleen ennakkopaketin ja liveseurannan. Pysy siis kuulolla.

18.53: – Parempi joukkue voitti. Ekassa erässä oltiin hyviä. Tuli sellaisia lapsuksia, joita tällä tasolla ei voi tulla, Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen sanoi C Moren haastattelussa.

18.48: Joel Armia valitaan Suomen parhaaksi pelaajaksi. Laukaukset USAlle 38-24.

18.45: USA hyödyntää Suomen tyhjän maalin ja kuittaa tyhjään maaliin loppulukemat 4-1.

18.41: Kaksi minuuttia peliaikaa. Ei tämä nyt siltä näytä, että Suomi enää nousisi. Kuudella kenttäpelaajalla mennään.

18.34: Nyt kaivetaan jo verta nenästä. Olli Määttä sohlaa kiekon vastustajalle. Emil Larmi pitää lukemat siedettävinä.

18.28: Lisää löylyä. USA hyökkää nopeasti vastaan. Drew O’Connor pelaa pitkän avauksen Rocco Grimaldille, joka vie Emil Larmin kahville ja pelaa vielä tyhjän maalin Alex Tuchille. 1-3.

18.25: Ja sieltä se nyt tulee. USA murtaa Suomen hyvän kolmannen erän vaiheen ja iskee johtomaalin. Dylan Samberg ruokkii Drew O’Connorille huippupaikkaan, eikä Pittsburgh Penguinsin NHL-mies erehdy.

18.22: Suomen kannalta onneksi Atte Ohtamaa selviää taklauksestaan kahden minuutin jäähyllä. Nyt Leijonien on kestettävä alivoima.

18.18: Nyt tulee vähän ikävään paikkaan Atte Ohtamaan temppu. Peruuttaa keskialueella ahteri edellä päin kiekottoman yhdysvaltalaispelaajan päätä. Tätä ei olisi Suomi kaivannut.

18.15: Leijonat on löytänyt erätauolla peliinsä ihan uuden vaihteen. Nyt on taas voimainsa tunnossa oleva Leijona jäällä.

18.11: SEURAAVA PAIKKA! Nyt on Kaapo Kakon vuoro yrittää maalintekoa, mutta Casey DeSmith venyttää varpaansa kiekon eteen.

18.10: MIELETÖN PAIKKA! Nyt oli Leijonien johtomaali heti kolmannen erän alkuun hyvin lähellä. Mikko Rantanen tarjoilee ketjukaverille ja saa vielä takaisin, muttei saa kunnollista laukausta aikaan.

18.03: Samaan aikaan toisaalla Tshekki johtaa kahden erän jälkeen Slovakiaa vastaan maalein 3-2.

18.00: Tästä vielä uusintana USAn tasoitusmaali:

First senior men's game... First senior men's goal🚨🇺🇸

Cutter Gauthier ties the game up for @usahockey

#FINUSA #IIHFWorlds

17.57: – Oltiin omissa koko erä. Oltiin vähän hiljaisia ja katsomo oli hiljaa, Kaapo Kakko myönsi C Moren hikihaastattelussa.

17.52: Kaksi erää on pelattu, peli tasan 1-1. Nyt on myönnettävä, tämä oli isosti USAn erä. Oli siellä Leijonillakin pari paikkaa, mutta nyt on Suomella paljon parantamisen varaa.

17.49: SIINÄ ON PAIKKA! Juho Lammikko pääsee yrittämään puolittaisesta läpiajosta – Casey DeSmith torjuu.

17.45: Hidastuksen perusteella se oli itse asiassa Ville Pokka, joka esti vastustajan mailaa painamalla varman maalin syntymisen.

17.42: Yhdysvallat on iskeä heti perään toisen. Emil Larmi joutuu jo vetämään kylkimyyryä, mutta kestää.

17.39: Ja sieltä se nyt valitettavasti tulee. Cutter Gauthier nousee laidasta ja laukoo kiekon ohi Emil Larmin. 1-1.

17.35: USA painaa nyt koko ajan päälle. Aika pahalta näyttää.

17.31: Ja heti perään Mikko Rantaselle iso virhe. Yhdysvallat hyökkää vaarallisesti – Emil Larmi kestää!

17.30: LÄHELLÄ! Suomen nelosketju näyttää nyt muille mallia vaikealla hetkellä. Hannes Björninen ja Marko Anttila pääsevät molemmat yrittämään hyvistä paikoista, muttei uppoa.

17.29: Nyt näyttää vähän heikolta Leijonien kannalta. Suomen peli on aivan sekaisin, ja USA painaa päälle. Ottelusta pelattu puolet, ja Suomi johtaa 1-0.

17.22: Taas käydään lähellä. Emil Larmi Suomen maalilla jo ohitetaan, mutta Luojan kiitos, ylärima estää USAn maalin.

17.19: Nyt on ruman näköinen tilanne! Juho Lammikko ajetaan kiekottomana aivan pystyyn. Ei kuitenkaan jäähyä. Kaiketi tilanne tulkitaan tahattomaksi törmäykseksi.

17.16: Vaan kestettiinpä sittenkin! Jukka Jalonen haastoi maalin ja haasto tuotti tulosta. USAn maali hylättiin maalivahdin estämisen vuoksi.

17.12: Ylivoima kestettiin, mutta sen jälkeen ei. Parin minuutin pelin jälkeen Yhdysvallat sohaisee kiekon viivasta maalille, ja Matt Coronato ohjaa kiekon ohi Emil Larmin.

17.10: Niin lähellä! Suomi pääsee heti erän alkuun alivoimalla iskemään puolittain kahdella läpi. Ei uppoa. Nyt vielä kestettävä USAn ylivoiman loppu.

17.00: Samaan aikaan toisaalla. Perinteikäs ottelu Slovakian ja Tshekin välillä tilanteessa 2-3. Ensimmäinen erä siellä pelattu.

16.58: Nautitaanpa erätauolla Teemu Hartikaisen tekemästä avausmaalista:

On the powerplay! Teemu Hartikainen puts @leijonat in the lead with the first goal of the game!🚨🇫🇮

1-0

#IIHFWorlds

16.53: Ensimmäinen erä pelattu. Suomi johtaa Yhdysvaltoja vastaan 1-0. Laukaukset Leijonille 10-9.

16.51: Aivan ensimmäisen erän loppuun Joel Armia jäähyaitioon ja USA ylivoimalle.

16.48: SUOMI JOHTOON! Ylivoimalla Jere Sallinen ruokkii Teemu Hartikaista, joka täräyttää neliön keskeltä suoraan syötöstä sisään! Toinen syöttöpiste Sakari Manniselle.

16.45: Michael Eyssimontille kahden minuutin jäähy korkeasta mailasta. Tästä nyt Leijonat kiekkoa reppuun!

16.41: Erää kuutisen minuuttia jäljellä. Melko pirteästi on Leijonat laajalla rintamalla kyennyt hyökkäämään. Näiden ensimmäisten makupalojen myötä tässä voi olla jotain ihan hyvää tekeillä.

16.31: Yhdysvalloiltakin ensimmäinen näyte ylivoimalla. Hyvää maalipaikkaakin sieltä tulee, mutta Emil Larmi kestää.

16.29: Lähellä on! Kaapo Kakko on jo hyvin lähellä maalintekoa, mutta USAn maalivahti onnistuu venyttämään patjansa eteen.

16.27: Ylivoima ohi. Pitkää painostamista, mutta ei vielä tulosta.

16.25: Leijonat ylivoimalle!

16.22: Suomi pääsee välittömästi hyvään maalipaikkaan. Sakari Manninen vapautetaan puolittaiseen läpiajoon, mutta viimeistely hiukan ohi maalin.

16.21: Ja tästä peli käyntiin. Vielä viime hetken seuraajille tiedoksi: jos ei kiinnosta C Moresta maksaminen tai et näe MTV:n kautta peliä, Suomen ja kaikkien muidenkin maiden MM-pelit voit katsoa ilmaiseksi NordVPN:n avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

16.18: Vuoron perään tervetuliaissanoja lausuvat Suomen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Harri Nummela, hallituksen muodostaja Petteri Orpo ja Kansainvälisen Jääkiekkoliiton puheenjohtaja Luc Tardif.

16.12: Homma käyntiin Daruden johdolla. Seuraavaksi kansallislaulut.

Tervetuloa live-seurannan pariin! Tästä käynnistyvät vuoden 2023 MM-kisat! Uusin päivitys nostetaan aina ylimmäs.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta, jossa lähetys alkaa kello 16.00. Kamppailun selostajana toimii Mika Saukkonen.

Suoratoistopalvelu C Morella ja C More Sport 1 -kanavalla ottelun ennakointi alkaa puolestaan jo kello 15.30. Studiossa juontajana toimii Teemu Niikko ja asiantuntijoina Olli Jokinen, Karri Kivi sekä Sami Kapanen. Selostuksesta vastaa Antero Mertaranta.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonien kentälliset ovat selvillä. Ykkösketjun muodostavat Teemu Hartikainen, Sakari Manninen ja Mikko Rantanen. Suomen maalilla aloittaa Emil Larmi.

Teemu Hartikainen – Sakari Manninen – Mikko Rantanen
Joel Armia – Antti Suomela – Kaapo Kakko
Jere Sallinen – Juho Lammikko – Kasperi Kapanen
Ahti Oksanen – Hannes Björninen – Marko Anttila (C)

Mikko Lehtonen – Atte Ohtamaa
Olli Määttä – Miika Koivisto
Mikael Seppälä – Ville Pokka
Niklas Friman – Nikolas Matinpalo

Emil Larmi (Jussi Olkinuora)

Yhdysvaltojen kentälliset:

USA Hockey

@usahockey
Game one's lineup is in! 👀

#MensWorlds | @WinmarkResale

Poissaolot

Suomen joukkueesta sivussa ovat hyökkääjät Harri Pesonen ja Waltteri Merelä sekä maalivahti Christian Heljanko. Pesosen ja Merelän kisapasseja ei ole leimattu ainakaan tässä vaiheessa.

Parhaat pistemiehet

Kyseessä on MM-kisojen avausottelu, joten yksikään pelaaja ei ole vielä avannut pistetiliään. Näet molempien maiden kokoonpanot täältä.

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Kyseessä on MM-kisojen avausottelu, joten kaikki joukkueet ovat vielä toistaiseksi nollassa pisteessä. Näet Tampereella pelaavan A-lohkon joukkueet alta.

#JoukkueO3p2p1p0pMP
1USA7610034-820
2Ruotsi SWE7511026-718
3Suomi FIN7501128-1516
4Saksa GER7400327-1612
5Tanska DEN7210419-268
6Ranska FRA7012410-314
7Itävalta AUT7011511-273
8Unkari HUN7011512-373

Valmentajan/pelaajan kommentit

Leijonien tähtihyökkääjä ja varakapteeni Mikko Rantanen kommentoi keskiviikkona Leijonat.comille, ettei joukkue ole käynyt vielä Yhdysvaltoja tarkemmin läpi. Päävalmentaja Jukka Jalonen on kuitenkin kertonut tulevasta haasteesta jo lyhyesti.

– Jukka mainitsi, että kyseessä on vikkelä ja nopea joukkue. Huomenna (perjantaina) käydään asiaa paremmin läpi, Rantanen kommentoi.

Näin käy

Leijonat lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Päävalmentaja Jukka Jalosen joukkue on valmistautunut MM-turnaukseen pitkään, mikä antaa ison edun Suomelle. Myös monet pelaajat ovat toisilleen entuudestaan tuttuja, joten peli on todennäköisesti paljon valmiimpaa kuin Yhdysvalloilla.

Yhdysvaltojen joukkueessa ei ole tällä kertaa mukana kirkkaimpia NHL-tähtiä, mutta muun muassa Buffalo Sabresin Alex Tuchin kanssa saa olla tarkkana. Tuch saalisti NHL-kaudella 74 ottelussa peräti 79 (36+43) tehopistettä.

Vaikka Yhdysvallat tulee varmasti asettamaan Leijonille kovan haasteen, niin Jalosen valmiimpaa joukkuetta on vaikea horjuttaa. Leijonat voittaa ottelun varsinaisella peliajalla.