Leijonien urakka kevään 2023 MM-kisoissa on alkanut. Suomi on saanut turnaukseen jalkeille todella vahvan joukkueen.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on luottanut viime vuosina moniin tuttuihin luottonimiin turnaus toisensa jälkeen. Jalosen nykyisen valmennusperiodin aikana Suomi onkin voittanut maailmanmestaruuden vuosina 2019 ja 2022, MM-hopeaa 2021 sekä olympiakultaa 2022.

Suomen viime vuosien menestysputken aikana joukkueesta on löytynyt aina kolme nimeä. He ovat maalivahti Jussi Olkinuora, puolustaja Atte Ohtamaa sekä hyökkääjä Marko Anttila. Nämä miehet ovat pelanneet kaikki neljä aiempaa turnausta ja ovat jälleen mukana kisoissa.

Lisäksi tämän vuoden joukkueesta löytyy useita nimiä, jotka ovat pelanneet neljästä turnauksesta kolmet. Mikko Lehtonen, Sakari Manninen ja Harri Pesonen ovat voittaneet kaikki viime vuosien kultamitalit, Ville Pokka ja Hannes Björninen ovat olleet joukkueessa mukana keväästä 2021 lähtien ja Jere Sallinen on pelannut kolmet edelliset MM-kisat.

LUE MYÖS