Leijonat saalisti lauantaina MM-kisojen avausvoittonsa. Suomi kaatoi Saksan jännittävässä kamppailussa maalein 4-3.

Suomi sai otteluun vahvan alun. Joel Armia pääsi tinttaamaan kiekon sisään Kaapo Kakon namupassista ensimmäisen erän puolivälissä. Saksa tuli kuitenkin vielä tasoihin ennen erän loppua onnekkaalla pomppumaalilla.

Toisessa erässä Leijonat otti kolme jäähyä, mikä sekoitti peliä. Saksan 2-1 maalin heitti sisään siniviivalta Kai Wissman. Sakari Manninen iski Suomen onneksi kaksi maalia alle kahteen minuuttiin ja vei Suomen 3-2 johtoon.

Toisen erän loppuhetkillä Saksa pääsi jälleen ylivoimalle. Hienosti pelannut ykkösylivoima sai viimein palkintonsa, kun JJ Peterka laukoi kiekon upeasti yläkulmaan.

Kolmannessa erässä Leijonat laittoi uutta vaihdetta silmään. Etenkin Mikko Rantanen paransi peliään huomattavasti. Raivokkaasti taistellut NHL-supertähti teki lopulta hienon esityön Mikko Lehtosen viimeistelemään voittomaaliin.

Seuraavaksi Suomi kohtaa kisoissa Ruotsin. Ottelu alkaa maanantaina kello 20.20.

IT'S ELECTRIC IN HERE!🤯🎉🇫🇮

Mikko Lehtonen puts @leijonat into the lead!🚨

3-4

#IIHFWorlds #GERFIN