09.30: 0-1, Joel Armia (Kaapo Kakko, Olli Määttä)
17.45: 1-1, Marcel Noebels (Daniel Fischbuch, Maximilian Kastner)
32.26: 2-1, Kai Wissmann (Maximilian Kastner, Marcel Noebels)
34.09: 2-2, Sakari Manninen (Kasperi Kapanen, Miika Koivisto)
35.56: 2-3 yv., Sakari Manninen (Mikko Rantanen, Mikko Lehtonen)
39.41: 3-3 yv., John-Jason Peterka (Dominik Kahun, Frederik Tiffels)
52.45: 3-4, Mikko Lehtonen (Mikko Rantanen, Atte Ohtamaa)

Hetki hetkeltä

22.43: Kahden ottelun jälkeen Suomen paras pistemies on Sakari Manninen: 2+1. Teemu Hartikaisella, Mikko Lehtosella ja Mikko Rantasella on kaksi tehopistettä.

22.35: Voitolla Suomi nousi A-lohkossa neljänneksi. Kahdesta ottelusta on kasassa kolme pistettä. Seuraavaksi Leijonat kohtaa maanantain iltaottelussa Ruotsin. Peli alkaa tuttuun tapaan kello 20.20.

22.32: SE ON SIINÄ! Suomi voittaa Saksan aika vaikeiden vaiheiden jälkeen maalein 4-3.

22.28: Saksa pelaa kuudella kenttäpelaajalla.

22.26: Kolmisen minuuttia peliaikaa jäljellä. Leijonat vetäytynyt selvästi enemmän puolustusasemiin ja yrittää vain varjella maaliaan.

22.20: NYT MENEE! NYT MENEE! Teemu Hartikainen vääntä ensin, ja sitten pujottelee Mikko Rantanen. Colorado Avalanchen miljoonamies laukoo, ja paluukiekon iskee reppuun Mikko Lehtonen!

22.19: Kyllä Suomi pitkiä painejaksoja onnistuu luomaan, mutta aivan huippupaikat ovat aika tiukassa.

22.15: Suomi kestää alivoiman. Enää alle 10 minuuttia peliaikaa jäljellä. Nyt se on tehtävä!

22.11: Jäähy tulee! Mutta se tulee Leijonille. Ja tulee muuten aika helposti. Jere Sallinen boksiin.

22.09: Kesken Leijonien hyvän vaiheen Saksa pääsee iskemään vastaan. Luojan kiitos Jussi Olkinuora kestää.

22.08: Kova on paine Saksan maalilla. 14 minuuttia aikaa.

22.06: Sakari Mannisen vuoro! Nyt pelataan Mannista puolittain läpi. Ei uppoa vieläkään.

22.05: Hannes Björninen vedetään nurin, eikä tule rangaistusta!

22.03: KAAPO KAKKO LÄPI! Kaapo Kakko polkee itsensä väkisin läpi ja nokikkain Saksan maalivahdin kanssa, mutta maaliin ei kiekko uppoa.

22.00: Kolmas erä käyntiin! Leijonilla on vielä 20 minuuttia aikaa kääntää tasapeli voitoksi.

21.59: C Moren studiossa niin Karri Kivi kuin Tero Lehterä vaativat Suomelta kurinalaisuutta: sekä pelillistä että jäähyttömyyttä.

21.45: Kaksi erää takana. C Moren studiossa Tero Lehterä kritisoi Harri Pesosta tyhmästä jäähystä. Leijonat ollu turnauksen alussa jokseenkin kuriton.

21.44: Voi surkeuden surkeus. Hyvä vaihe kääntyi hölmön jäähyn myötä päästettyyn maaliin. Saksa nousee ylivoimalla tasoihin aivan toisen erän lopussa.

21.40: Ja heti perään Suomen vahva vaihe päättyy Harri Pesosen huolimattomaan kampitusjäähyyn.

21.39: HYVÄ TILANNE! Leijonat hyökkää hienosti kahdella kahta vastaan. Juho Lammikko vie pakit pois, ja Kasperi Kapanen pääsee ajamaan sisään. Kuti lähtee: tolppa!

21.36: SINNE MENEE! Hieno ylivoimapaine Leijonien ykkösylivoimalta. Sakari Manniselta kiekko viivaan Mikko Lehtoselle, joka jatkaa saman tien oikealle Mikko Rantaselle. Rantasen laukauksen Saksan maalivahti torjuu, mutta Manninen iskee paluukiekon verkkoon.

21.34: Momentum kääntynyt aivan päälaelleen. Suomi ylivoimalle!

21.31: SIELTÄ! Juuri kun näytti todella pahalta, Sakari Manninen tuo Suomen tasoihin. Kasperi Kapanen tarjoilee, ja Mannisen painava lämäri painuu yläkulmaan.

21.29: Saksa on saman tien iskeä jo kolmannen. Jussi Olkinuora pelastaa Leijonat.

21.27: Ja sinnehän se lopulta menee. Saksalla karmea paine ylivoimalla. Sen Suomi vielä kestää, mutta ei enää jatkotilannetta. Lopulta Kai Wissmann lataa viivasta, ja Jussi Olkinuora joutuu antautumaan. Saksa johtaa 2-1.

21.22: Mikael Seppälä ja Jussi Olkinuora pelastavat Leijonat kertaalleen. Mutta saman tien Suomi uudestaan alivoimalle. Teemu Hartikainen tulee polvi edellä vastustajaa päin, mutta oli siinä vähän sukelluksenkin makua.

21.19: Nyt joutuu Suomi alivoimalle. Juho Lammikko rikkoo Leijonien maalin edessä.

21.16: Pitkää pätkää mennään ilman pelikatkoja. Leijonat painaa päälle, mutta Saksa kestää.

21.09: HIENO PAIKKA! Juho Lammikolta vahva nousu vasenta laitaa pitkin. Kiertää Saksan maalin ja tarjoilee tähän peliin pelaavaan kokoonpanoon nostetulle Harri Pesoselle, mutta laukaus ei uppoa maaliin.

21.07: Toinen erä käyntiin! Nyt Leijonat pökköä pesään!

20.58: Samaan aikaan Riiassa: Slovakia johtaa Latviaa vastaan ensimmäisen erän jälkeen 1-0.

20.56: C Moren studiossa Karri Kivi ja Tero Lehterä ovat molemmat sitä mieltä, että avauserä oli Suomelta vahva, vain tulos toistaiseksi uupuu. Samoilla linjoilla C Moren hikihaastattelussa Leijonien maalin iskenyt Joel Armia.

20.50: Ensimmäinen erä pelattu. Saksa-Suomi tilanteessa 1-1. Laukaukset Leijonille 7-5.

20.46: Saksa tasoittaa, voi herranpieksut sentään. Marcel Noebelsin laukaus kimpoilee paristakin suomalaispelaajasta epäonnisesti ohi Jussi Olkinuoran. 1-1.

20.38: Leijonilta hieno hyökkäys, jossa maalissakin mukana ollut Olli Määttä taas vahvasti taituroimassa. Veto tulee kyllä, muttei sentään maalia.

20.33: SIELTÄ TULEE! Vahvasti pelaava Kaapo Kakko tekee esityön ja tarjoilee Joel Armialle, jonka laukaus suoraan syötöstä painuu sisään – 0-1!

20.29: Pari potentiaalista maalipaikkaa Leijonat onnistui ylivoimalla luomaan, mutta ei maalia. Maalittomassa tasatilanteessa mennään, kun peliä takana reilu seitsemän minuuttia.

20.26: Ottelun ensimmäinen jäähy: Suomi kahden minuutin ylivoimalle, kun Joel Armialta vedetään jalat alta.

20.24: Suomella välittömästi pari erinomaista tilannetta. Kenties paras paikka Kaapo Kakolla, jolla jo käytännössä tyhjä maali edessään, mutta saksalaispakki pääsee viime hetkellä syötönkatkoon. Myös Jussi Olkinuoralta yksi tärkeä katko Leijonien maalilla.

20.20: Ja peli käyntiin! Suomi painaa välittömästi paineen Saksan päätyyn.

20.18: Tervetuloa live-seurannan pariin! Viime hetken vinkki televisioinnista: jos ei kiinnosta maksaa C Moresta tai jos et ole tv:n äärellä katsomassa MTV3:lta, KAIKKI MM-pelit näkee ilmaiseksi NordVPN ja Kansainvälisen Jääkiekkoliiton YouTube-striimin avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta, jossa lähetys alkaa kello 20.00. Kamppailun selostajana toimii Mika Saukkonen.

Suoratoistopalvelu C Morella ja C More Sport 1 -kanavalla ottelun ennakointi alkaa puolestaan jo kello 19.30. Studiossa juontajana toimii Teemu Niikko ja asiantuntijoina Karri Kivi, Tero Lehterä ja Sami Kapanen. Selostuksesta vastaa Antero Mertaranta.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonien kentällisiin on tullut pieniä muutoksia. Harri Pesosen kisapassi on leimattu. Pesonen nousee kolmosketjun vasemmalle laidalle. Jere Sallinen siirtyy keskelle ja Jussi Olkinuora aloittaa maalilla. Antti Suomela on varotoimenpiteenä sivussa.

Suomen kentälliset:

Teemu Hartikainen – Sakari Manninen – Mikko Rantanen (A)
Joel Armia – Jere Sallinen – Kaapo Kakko
Harri Pesonen – Juho Lammikko – Kasperi Kapanen
Ahti Oksanen – Hannes Björninen – Marko Anttila (C)

SZUBER Maksymilian

STRAHLMEIER Dustin (NIEDERBERGER Mathias)

Näet kaikkien MM-kisamaiden kokoonpanot täältä.

Poissaolot

Suomen joukkueesta sivussa ovat hyökkääjät Antti Suomela ja Waltteri Merelä sekä maalivahti Christian Heljanko. Suomela on varoitoimenpiteenä sivussa ja Merelän kisapassia ei ole leimattu.

Parhaat pistemiehet

Suomi teki MM-avauksessaan vain yhden maalin, josta vastasi Teemu Hartikainen. Syöttöpisteille pääsivät Jere Sallinen ja Sakari Manninen.

Saksa ei onnistunut avaamaan maalihanojaan vielä avausottelussa Ruotsia vastaan.

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Suomi ja Saksa avasivat MM-kisat varsinaisen peliajan tappioilla, joten molemmat maat ovat tässä vaiheessa nollassa pisteessä. Suomi taipui avausottelussaan Yhdysvalloille maalein 1-4, kun taas Saksa kärsi Ruotsia vastaan 0-1-tappion.