TAMPERE. Marko Anttila nousi keskiviikkona yhdeksi Leijonien suurimmista sankareista, kun hän saalisti kaksi (1+1) tehopistettä 5-3-voitossa Ranskasta.

Anttilan mukaan Ranska pelasi mainion ottelun, eikä Leijonat saanut mitään ilmaiseksi.

– Kova peli. Vastustaja teki tämän meille vaikeaksi. Pelasivat hyvän pelin, mutta meillä oli kärsivällisyys riittävällä tasolla ja pystyttiin tekemään tarvittavat maalit. Olen kyllä iloinen, että onnistuin itsekin maalinteossa, Anttila kommentoi heti ottelun päätyttyä.

Leijonat-kapteenin mukaan töitä on kuitenkin vielä paljon edessä. Joukkueen pelissä riittää yhä parannettavaa.

– Tämä ei riitä meille. Meidän pitää parantaa ja katsella videoita. Yhteispeliä täytyy saada paremmaksi. Annetaan myös liikaa paikkoja, joten tiiviyttä pitää saada lisää.

Anttila nousi ottelussa itse esiin toisessa erässä, kun hän onnistui viemään Leijonat 3-2-johtoon. Kyseisessä osumassa ”Mörkö” karkasi ranskalaispuolustukselta vartaloharhautuksella.

– En tiedä, mistä se idea tuli. Joskus se on treeneissä toiminut, niin päätin kokeilla sitä nyt, kun pääsin hyvällä vauhdilla haastamaan pakkia. Onneksi se toimi tällä kertaa.

Samalla Anttila jakoi kehuja myös ketjukaverilleen Ahti Oksaselle, joka iski ottelussa myös upean osuman.

– Hän näkee ne kolot ja kokeilee usein tuollaisia. Sitä näki jo aikanaan Jokereissa, kun oltiin ketjukavereita. Todella ovela äijä. Meidän ketjun näköinen pelaaja, leijonakippari kehui.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen