Leijonien urakka jääkiekon MM-kisoissa jatkuu seuraavaksi lauantaina ottelulla Itävaltaa vastaan.

Suomen ja Itävallan välinen MM-ottelu käynnistyy 20. toukokuuta kello 16.20. Ottelu pelataan Tampereella, Nokia Arenalla.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta, jossa lähetys alkaa kello 16.00. Kamppailun selostajana toimii Mika Saukkonen.

Suoratoistopalvelu C Morella ja C More Sport 1 -kanavalla ottelun ennakointi alkaa puolestaan jo kello 15.30. Studiossa juontajana toimii Teemu Niikko ja asiantuntijoina Tero Lehterä, Olli Jokinen ja Siim Liivik. Ottelun selostaa Antero Mertaranta.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonien kentällisiin on tehty pieniä muutoksia: Kasperi Kapanen ja Joel Armia vaihtavat paikkoja keskenään ja Ahti Oksanen palaa nelosketjuun. Maalilla aloittaa Emil Larmi.

Suomen kentälliset:

Teemu Hartikainen – Sakari Manninen – Mikko Rantanen (A)
Kaapo Kakko – Antti Suomela – Kasperi Kapanen
Harri Pesonen – Juho Lammikko – Joel Armia
Waltteri Merelä – Hannes Björninen – Marko Anttila (C)

Mikko Lehtonen – Atte Ohtamaa
Olli Määttä (A) – Miika Koivisto
Mikael Seppälä – Ville Pokka
Niklas Friman – Nikolas Matinpalo

Emil Larmi (Jussi Olkinuora)

Itävallan kentälliset eivät ole vielä selvillä, mutta isompia muutoksia tuskin on luvassa. Näet alta joukkueen kokoonpanon edellisessä MM-ottelussa.

Österreichischer Eishockeyverband

@eishockey_aut
𝗨𝗡𝗦𝗘𝗥 🇦🇹 𝗟𝗶𝗻𝗲-𝗨𝗽 𝗴𝗲𝗴𝗲𝗻 𝗗𝗲𝘂𝘁𝘀𝗰𝗵𝗹𝗮𝗻𝗱 💥

Um ⌚️ 19:20 Uhr geht es los! Das Spiel wird LIVE auf ORF Sport+ übertragen!
Auf geht's Burschen - wiederholt den Sieg aus der WM-Vorbereitung! 🇦🇹
  • Näet kaikkien MM-kisamaiden pelaajat täältä.

Poissaolot

Leijonien pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäivät hyökkääjät Jere Sallinen ja Waltteri Merelä sekä maalivahti Christian Heljanko.

Parhaat pistemiehet

Leijonien tehokkain pelaaja on Mikko Rantanen, joka on saalistanut viidessä ottelussa tehot 0+7. Myös Sakari Manninen on esiintynyt tehokkaasti saalistamalla kuusi (3+3) tehopistettä.

Itävallan tehokkaimpia pelaajia ovat Peter Schneider (1+4), Marco Rossi (0+4) ja Thomas Raffl (3+0).

MM-kisojen pistepörssi:

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Viiden ottelun jälkeen Leijonat on lohkossaan kolmantena, kun kasassa on 10 pistettä. Suomen maaliero on tällä hetkellä 18-13. Leijonilla on allaan murskaava 7-1-voitto Unkarista.

Itävalta on viiden ottelun jälkeen lohkon jumbona, eikä joukkue ole voittanut vielä otteluakaan, vaan pistetililtä löytyy vain yksi piste. Itävallan maaliero on 6-21. Perjantaina joukkue taipui Saksalle maalein 2-4.

A-lohkon tilanne:

#JoukkueO3p2p1p0pMP
1USA7610034-820
2Ruotsi SWE7511026-718
3Suomi FIN7501128-1516
4Saksa GER7400327-1612
5Tanska DEN7210419-268
6Ranska FRA7012410-314
7Itävalta AUT7011511-273
8Unkari HUN7011512-373

Valmentajan/pelaajan kommentit

Leijonien puolustaja Mikael Seppälä kertoo Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla, että joukkue menee ottelu kerrallaan eteenpäin. Viimeisimmät ottelut Ranskaa ja Unkaria vastaan ovat olleet hetkittäin vaikeita Suomen joukkueelle, eikä Itävalta-ottelustakaan irtoa mitään helpolla.

– On hetki siitä, kun olen pelannut Itävaltaa vastaan, mutta varmasti kova nippu pelaajia tulee sieltäkin vastaan. Päivä kerrallaan koetetaan pelata vaan paremmin ja paremmin, ei tämä sen ihmeellisempää ole. Samalla tyylillä jatketaan turnausta eteenpäin, Seppälä ennakoi.

Näin käy

Leijonat lähtee Itävalta-otteluun suurena ennakkosuosikkina, sillä materiaali on huomattavasti parempi, eikä se ei ole hävinnyt koskaan MM-tasolla Itävallalle.

Ottelusta ei panoksia puutu, sillä Suomi tarvitsee mahdollisimman paljon pisteitä, jotta sijoitus voisi vielä parantua lohkossa. Itävalta kaipaa vielä kipeämmin pisteitä, sillä tällä hetkellä joukkue on putoamassa sarjatasoa alemmaksi. Joukkueella on toki vielä maanantaina edessään entistä tärkeämpi ottelu Unkaria vastaan.

Leijonat tulee todennäköisesti hallitsemaan ottelua suurimman osan ajasta, mutta mikäli joukkue ei pysty pelaamaan ehjää 60-minuuttista ja viimeistely takkuaa, niin Itävallalla tulee olemaan omat tilaisuuteensa iskeä.

Leijonat voittaa ottelun varsinaisella peliajalla.

  • Pääset MM-kisasivuillemme tästä.