Leijonat jatkoi MM-kisoissa voittojen tiellä perjantaina. Suomi kaatoi Unkarin murskalukemin 7-1.

Suomi lähti otteluun heikosti. Jalka ei liikkunut, eikä maalipaikkojakaan syntynyt. Peli vapautui vasta ensimmäisen erän toisella puoliskolla, kun maalipaikkoja syntyi liukuhihnalta. Lopulta Mikko Lehtonen sivalsi Suomen johtoon.

Toisessa erässä Suomen peli sekosi, kun maalivahti Jussi Olkinuora päästi helpon maalin. Hän nappasi kiekon näyttävästi räpyläänsä, mutta pudotti kiekon huolimattomasti jalkoihinsa ja potki laatan häkkiin.

Kolmannessa erässä Leijonat meni menojaan. Suomi iski maaleja toisensa perään neljän ketjun voimilla.

Ottelun hahmo oli Mikko Rantanen. Hän keräsi ottelussa kolme syöttöpistettä ja haki nälkäisesti myös turnauksen avausmaaliaan.

Seuraavaksi Leijonat pelaa lauantaina Itävaltaa vastaan.

Kasperi Kapanen with a shot and @leijonat are now 5-1 up🇫🇮🎉