Suomi 7-1 Tanska, ottelu on päättynyt
02.39: 1-0, Marko Anttila (Nikolas Matinpalo, Hannes Björninen)
03.31: 2-0, Atte Ohtamaa (Mikko Rantanen, Sakari Manninen)
18.36: 3-0, Ville Pokka (Mikael Seppälä, Kaapo Kakko)
22.54: 4-0, Hannes Björninen (Harri Pesonen, Mikael Seppälä)
35.07: 5-0, Juho Lammikko av. (Mikael Seppälä)
38.11: 6-0, Kasperi Kapanen (Kaapo Kakko, Antti Suomela)
42.41: 7-0, Nikolas Matinpalo (Hannes Björninen, Ahti Oksanen)
42.53: 7-1, Nikolaj Ehlers (Anders Krogsgard, Jacob Gammelgaard)

Hetki hetkeltä

22.55: Live-seuranta päättyy tältä illalta. Kiitos seurasta!

22.52: Kaikki puolivälieräparit ovat nyt selvillä:

  • Sveitsi-Saksa, to klo 16.20
  • USA-Tshekki, to klo 16.20
  • Kanada-Suomi, to klo 20.20
  • Ruotsi-Latvia, to klo 20.20

22.50: Jukka Jalonen C Moren haastattelussa: ”Tuli maaleja paljon. Käytettiin pakkeja paremmin kuin täällä on käytetty.”

22.48: Samaan aikaan toisaalla Latvia on juuri tehnyt kovan luokan tempun ja kaatanut Sveitsin jatkoajalla maalein 4-3. Se tarkoittaa, että Latvia nousee B-lohkon kolmanneksi ohi Tshekin, ja Slovakia putoaa jatkopeleistä.

22.43: Ei tästä kovin paljon parantamista Leijonilla jäänyt. Laukaukset Suomelle peräti 47-14. Myös C Moren studiossa Karri Kivi ja Lasse Kukkonen ovat sitä mieltä, että kenraaliharjoitus ennen puolivälierää meni aivan nappiin.

22.42: SE ON SIINÄ! Suomi voittaa Tanskan peräti 7-1.

22.37: MIKÄ PAIKKA! Suomi kesti alivoiman tyylikkäästi ja heti perään jatkuu taas paine Tanskan päädyssä. Mikko Lehtoselle pedataan paikka ykkössektoriin, muttei mene.

22.33: Leijonat vielä kertaalleen alivoimalle. Mikael Seppälä boksiin estämisestä.

22.29: Paine on ihan jatkuvaa. Yleisö huutaa ”Suomi, Suomi”. Ei sitä ennen peliä olisi uskonut, että Tanskaa tuhotaan ihan tällä tavalla.

22.23: Mikko Rantasella jälleen yksi paikka tehdä maali. Coloradon mies on paukuttanut näissä kisoissa jo 18 kutia kohti maalia, mutta maaliin ei ole kiekko mennyt. Syöttöpisteitä Rantanen on toki kerännyt jo kahdeksan.

22.20: Takaiskusta huolimatta peli jatkuu Leijonien otteessa. Laitetaan vielä pari, pojat.

22.14: Siinä menee myös Suomen nollapeli. Välittömästi Leijonien seitsemännen maalin jälkeen Tanskan suurin tähti Nikolaj Ehlers ohittaa Emil Larmin aika helposti. 7-1.

22.12: NYT MENEE, NYT MENEE! Jälleen tulee Suomen viivasta tulta. Tällä kertaa se on Nikolas Matinpalo, joka tällää viivasta suoraan sisään. 7-0!

22.11: PESONEN LÄPI! Harri Pesonen pääsee polkemaan kiekonriiston jälkeen läpiajoon. Sen verran pääsee vielä tanskalaispakki häiritsemään, ettei Pesonen ihan saa ratkaisua aikaan.

22.09: HIENO PAIKKA! Leijonat avaa kolmannen erän ylivoimalla, ja Joel Armia pujottelee komeasti vetopaikkaan. Ihan hyvä kutikin se on, muttei ihan uppoa.

22.08: Vielä yksi erä alkusarjaa jäljellä. Tästä se lähtee! Kuviot kuntoon, ennen Kanada-kohtaamista.

21.56: Leijonilla tässä ottelussa jo 13 tehomiestä. Pisteittä vain Mikko Lehtonen, Teemu Hartikainen, Miika Koivisto, Olli Määttä, Joel Armia, Niklas Friman, Ahti Oksanen ja maalivahti Emil Larmi.

21.54: Laukaukset Suomelle koko ottelussa dominoivasti 35-10.

21.54: ”Tänään ollaan saatu sitä tehokkuutta, minkä perässä on oltukin”, illan tehomies Mikael Seppälä summaa C Moren haastattelussa.

21.52: Kaksi erää takana. Täysin Leijonien hallussa.

21.49: Paine jatkuu siihen malliin, että Leijonat ylivoimalle. Juho Lammikko vedetään nurin, ja Tanskalle kaksiminuuttinen.

21.47: HERRANEN AIKA, KASPERI KAPANEN! Kapanen polkee laidasta läpi ja vetää sellaiset veivit, että Tanskan maalivahdilla ei ole minkäänlaista saumaa. Tennislukemat: 6-0.

21.40: YLIVOIMALLA EI MENE, MUTTA ALIVOIMALLA MENEE! Juho Lammikko polkee laidasta ja lähinnä lakaisee maalille. Sieltä kuului sellainen hörpsis, kun kiekko solahti jäätä pitkin Tanskan maalivahdin jalkojen välistä sisään.

21.38: Suomen hyvä vaihe päättyy Antti Suomelan kaksiminuuttiseen. Oliko se edes Suomelan maila, joka tilanteessa osui tanskalaismaalivahdin maskiin, vai olikohan se tanskalaispakin keppi?

21.37: Olipahan taas vaihto Mikko Rantaselta. Ei hirveä saa kukaan horjutettua. Siihen päälle vielä laukaus, muttei mene vieläkään.

21.36: Samaan aikaan toisaalla Latvia virittelemässä oikein kunnon paukkua. Kisojen toinen isäntämaa johtaa puolen tunnin pelin jälkeen Sveitsiä vastaan 2-1. Tällä tuloksella Latvia nousisi B-lohkossa kolmanneksi ohi Tshekin.

21.32: MITÄ NAMUTTELUA! Kaapo Kakko vapauttaa Antti Suomelan, joka yrittää vielä hyvässä tilanteessa jättää selkänsä takaa Kasperi Kapaselle tyhjän maalin. Tanskalaispakki pääsee kuitenkin väliin ja estää kisojen komeimman maalin.

21.30: Taisi olla vain pientä kokeilua ketjukoostumusten kanssa. Nyt palattu taas normaaliin päiväjärjestykseen.

21.26: Leijonilla hieman ketjumuutoksia. Teemu Hartikainen laitettu neloseen Marko Anttilan ja Hannes Björnisen kaveriksi. Sieltä Ahti Oksanen nostettu ykköseen Sakari Mannisen ja Mikko Rantasen rinnalle.

21.20: 4-0 TAULUUN! Aivan upea esityö Harri Pesoselta, joka pyörii ja hyörii ja syöttää avopaikan Hannes Björniselle. Siellä lepää!

21.18: Suomella vahva alku toiseen erään. Aivan yhtä maalia menty ensimmäiset pari minuuttia.

21.14: Toinen erä käyntiin!

20.57: Ensimmäinen erä on pelattu. Melko vakuuttava erä Leijonilta, vaikka ylivoima on edelleen vähän tahmeaa. Vaan eipä siinä, jos viidellä viittä vastaan toimii.

20.55: NO NYT LASAHTAA! Suomen paine tuottaa ottelun kolmannen maalin – ja on muuten ihan komea. Kaapo Kakko jakaa viivaan, Mikael Seppälä tällää ja maalille liukunut pakkipari Ville Pokka ohjaa 3-0:aan.

20.52: HYVÄ PAIKKA! Kyllä niitä tontteja on, mutta vähän on edelleen viimeistelyssä hakemista. Teemu Hartikainen pääsee aivan ykkössektorista pariinkin kertaan yrittämään. Ei mene.

20.50: Suomen ylivoima toimii siihen malliin, että Tanskalle lisää rangaistuksia. Nyt Leijonilla 47 sekuntia viidellä kolmea vastaan.

20.47: Heti perään Leijonat uudestaan ylivoimalle. Marko Anttila kampitetaan, ja Tanskalle kaksiminuuttinen.

20.45: Ei tuota ylivoima Suomellekaan maalia. Vaan ei hätää. Vahva startti tähän peliin on saatu.

20.42: Leijonien vuoro pelata ylivoimaa!

20.40: Mikko Rantasen jäähy kärsitty. Suomi johtaa 2-0, kun puolet avauserästä pelattu.

20.37: Suomi ensimmäistä kertaa alivoimalle. Mikko Rantaselle kaksiminuuttinen mailastakiinnipitämisestä.

20.31: Leijonat on iskea heti perään jo kolmannen. Tällä kertaa Kaapo Kakko jakaa vastahyökkäyksessä Antti Suomelalle, jonka laukauksen Tanskan maalivahti George Sörensen torjuu.

20.30: JA LISÄÄ TULEE! Suomi iskee nopeaan vastahyökkäykseen. Sakari Manninen syöttää Mikko Rantaselle, joka pudottaa kivan pienen rystylätyn Atte Ohtamaalle. Tästä iskee jopa peruspakki Ohtamaa!

20.26: SINNE MENEE! Nelosketjun paine jatkuu. Hannes Björninen jakaa viivaan, Nikolas Matinpalo toimittaa viivasta maalille ja Marko Anttila ohjaa 1-0:aan!

20.25: Melko rauhalliseen tahtiin lähtee peli liikkeelle. Nelosketju on luomassa jo hyvän paikan, mutta Marko Anttilan syöttö maalille jää Hannes Björnisen jalkoihin.

20.21: Peli käyntiin! Nyt on hyvä hetki saada onnistumisia laajalla rintamalla.

20.14: Aiemmin tänään Saksa voitti Ranskan, Slovakia Norjan, Kanada Tshekin ja USA Ruotsin. Tulosten myötä Suomi pelaa puolivälierissä Kanadaa vastaan. Lohko A:n järjestys on USA, Ruotsi, Suomi, Saksa. B-lohkon voitti Sveitsi ja Kanada oli toinen. Tshekki on tällä hetkellä kolmantena ja Slovakia neljäntenä, mutta Latvia voi Sveitsiltä pinnoja nappaamalla vielä ohittaa jommankumman tai molemmat.

20.13: Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

20.10: Tervetuloa live-seurannan pariin! Leijonat kohtaa alkusarjan viimeisessä ottelussaan Tanskan. Pelissä ei ole kummankaan kannalta pelillistä panosta.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta, jossa lähetys alkaa kello 20.00. Kamppailun selostajana toimii Mika Saukkonen.

Suoratoistopalvelu C Morella ja C More Sport 1 -kanavalla ottelun ennakointi alkaa puolestaan jo kello 19.30. Studiossa juontajana toimii Teemu Niikko ja asiantuntijoina Karri Kivi, Lasse Kukkonen ja Janne Pesonen. Ottelun selostaa Antero Mertaranta.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonien kentällisissä ei ole muutoksia verrattuna viime otteluun. Emil Larmi jatkaa Suomen maalilla.

Suomen kentälliset:

Teemu Hartikainen – Sakari Manninen – Mikko Rantanen (A)
Kaapo Kakko – Antti Suomela – Kasperi Kapanen
Harri Pesonen – Juho Lammikko – Joel Armia
Ahti Oksanen – Hannes Björninen – Marko Anttila (C)

Mikko Lehtonen – Atte Ohtamaa
Olli Määttä (A) – Miika Koivisto
Mikael Seppälä – Ville Pokka
Niklas Friman – Nikolas Matinpalo

Emil Larmi (Jussi Olkinuora)

Tanskan kentälliset:

EHLERS Nikolaj – RUSSELL Patrick – JENSEN Nicklas
STORM Frederik – MOELGAARD Oscar – BOEDKER Mikkel
BAU Mathias – POULSEN Morten – ASPERUP Matthias
OLESEN Nick – AAGAARD Mikkel – ANDERSEN Niklas
SCHEEL Felix

LAURIDSEN Markus – LASSEN Matias
KOCH Anders – JENSEN AABO Jesper
GAMMELGAARD Jacob – KROGSGAARD Anders
JENSEN Morten

SORENSEN George (SELDRUP Mathias)

  • Näet kaikkien MM-kisamaiden pelaajat täältä.

Poissaolot

Leijonien pelaavan kokoonpanon ulkopuolella ovat hyökkääjät Jere Sallinen ja Waltteri Merelä sekä maalivahti Christian Heljanko. Kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä terveitä.

Parhaat pistemiehet

Leijonien tehokkain pelaaja on tällä hetkellä Mikko Rantanen, joka on kerännyt kuudessa ottelussa seitsemän (0+7) tehopistettä. Myös Sakari Manninen (3+3) ja Olli Määttä (0+5) ovat esiintyneet tehokkaasti.

Tanskan tehokkain pelaaja kuuden ottelun jälkeen on Nikolaj Ehlers, joka on saalistanut kahdeksan (4+4) tehopistettä. Myös Nicklas Jensen (2+4) ja Markus Lauridsen (0+6) ovat esiintyneet tehokkaasti.

MM-kisojen pistepörssi:

Kuntopuntari ja lohkotilanne

Kuuden ottelun jälkeen Leijonat on lohkossaan kolmantena, kun kasassa on 13 pistettä. Suomen maaliero on 21-14. Leijonat on jo varmistanut paikkansa puolivälierissä, jossa kohtaa Kanadan (lue lisää).

Tanska on tällä hetkellä lohkossa viidentenä. Joukkueella on kasassa kahdeksan pistettä. Maaliero on 18-19. Tanskan pelit päättyvät alkulohkovaiheeseen, eikä joukkue voi enää edetä puolivälieriin tai pudota porrasta alemmas.

A-lohkon tilanne:

#JoukkueO3p2p1p0pMP
1USA7610034-820
2Ruotsi SWE7511026-718
3Suomi FIN7501128-1516
4Saksa GER7400327-1612
5Tanska DEN7210419-268
6Ranska FRA7012410-314
7Itävalta AUT7011511-273
8Unkari HUN7011512-373

Valmentajan/pelaajan kommentit

Kasperi Kapanen kertoo Suomen Jääkiekkoliiton sivuilla, että joukkueessa on tällä hetkellä luottavainen fiilis. Vaikka otteet eivät ole koko ajan vakuuttaneet, niin joukkueessa uskotaan siihen, että voittoja tulee.

– Ei tarvitse lähteä mitään muuttamaan tai keksimään uusia kikkoja, niitä ei tarvita. Pelataan huolellisesti, pikku virheet pois ja uskon, että meidät on vaikea voittaa, Kapanen kommentoi.

Näin käy

Ottelussa ei ole panosta, mikä voi olla Leijonille siinä mielessä hyvä asia, että turha puristaminen saattaa jäädä nyt pois. Jäällä nähdään vapautuneempi leijonalauma, jolla on takanaan kaksi lepopäivää, kun taas Tanska pelasi viimeksi maanantaina Ruotsia vastaan.

Leijonien kokoonpanomuutokset toimivat viime ottelussa ja vaikuttaakin siltä, että toimivat kentälliset alkavat löytyä. Suomella on myös huomattavasti parempi materiaali kuin Tanskalla, vaikka sieltäkin löytyy muutamia yksilöitä, joiden kanssa saa olla todella tarkkana.

Illasta ei tule helppoa, mutta Leijonat puristaa ottelusta voiton varsinaisella peliajalla.

  • Pääset MM-kisasivuillemme tästä.