Leijonien ykkösketjun pelaaminen on puhuttanut kuluvan kevään MM-kisoissa.

Turnauksen jokaisessa ottelussa ketjun on muodostanut kolmikko Mikko RantanenSakari ManninenTeemu Hartikainen. Monesti on turnauksen aikana noussut esiin keskusteluita, että kolmikko ei tunnu löytävän yhteistä säveltä ja se pitäisi hajottaa.

Päävalmentaja Jukka Jalonen on kuitenkin pitänyt kolmikon sinnikkäästi yhdessä. Hän antoi MTV Urheilulle napakan puolustuspuhevuoron ketjun pelaamisesta.

– Jos mietitään, että onko heillä kulkenut vai ei, niin tuo on ollut ihan tämän turnauksen parhaita ketjuja. Mikko Rantasella on tasakentällisin 35 paikkaa, joissa hän on ollut mukana. Kuudessa pelissä. En tiedä onko kellään muulla noin montaa. Ja kolme paikkaa omiin. Okei, kolme tehtyä noista, mikä on tietenkin huono juttu. Mutta keskimäärin kuusi paikkaa per peli MM-kisoissa. Se on kova juttu, Jalonen linjaa.

Tähän mennessä Rantanen on kasannut turnauksessa tehot 0+7, Manninen 3+3 ja Hartikainen 3+1.

Kuluvan kevään turnaus on ollut Leijonien osalta hieman nihkeä, kun taas viime vuoden kotikisoissa Leijonat pelasi läpi turnauksen ilman suurempia haasteita. Jalonen kuitenkin kertoo, että turnausten välillä on yllättävän paljon yhtäläisyyksiä.

– Meidän tilastomme ovat ihan samanlaisia kuin viime vuoden kisoissa, kun lasketaan luotujen paikkojen ja annettujen paikkojen suhdetta. Ongelma on ollut se, että olemme olleet tehottomia, jos vertaa viime kevääseen. Sen lisäksi olemme päästäneet helpommin maaleja omiin. Määrällisesti kaikki on kunnossa. Meillä on vahva luotto siihen, että jossain vaiheessa tehokkuuskin napsahtaa kohdilleen, Jalonen vakuuttelee.