Leijonat painoi MM-kisojen alkusarjan viimeisessä pelissä Tanskan niin syvälle suohon, että sieltä eivät juutit ihan hetkeen löydä pois. Loppulukemat kirjattiin Suomen hyväksi peräti 7-1.

Leijonat oli jo ennen ottelua varmistanut A-lohkossa kolmannen sijan, eikä Tanskallakaan ollut pelattavaa. Ehkä se vaikutti enemmän Tanskan kuin Suomen otteisiin. Niin tai näin, Suomi oli Tanskaa vastaan tuloksellisesti paljon parempi kuin osattiin odottaa.

Etenkin alkuvaiheessa turnausta Leijonilla oli vaikeuksia maalinteon tehokkuudessa. Ylivoima oli Tanskaakin vastaan nihkeää, mutta nyt käytettiin viidellä viittä vastaan maalipaikkoja jo aika mukavaan tahtiin.

Yksi valmennusjohdon oivallus tai muutos siellä näkyy selvästi taustalla.

Kuten Mikael Seppäläkin C Moren erätaukohaastattelussa sen ilmaisi: ”Nyt vedettiin kiekkoa maalille.”

Sen Suomi todella teki.

Kaiken kaikkiaan Leijonat laukoi Tanskaa vastaan 47 kertaa. Pakeista Atte Ohtamaa teki maalin, Ville Pokka teki maalin ja Nikolas Matinpalo teki maalin. Matinpalo myös syötti yhden ja Seppälä peräti kolme.

Jukka Jalosen pelifilosofia tuottaa melko monipuolista pelaamista, mutta aiemmin turnauksessa puolustajia ei ehkä käytetty ihan täysimääräisesti hyökkäyspäässä. Nyt oli ilmeisesti annettu ohjeeksi laukoa aktiivisemmin.

Laukominen viivasta – ja samaan hengenvetoon maalinedustan tukitoimet maskeineen ja ohjauksineen – toi välittömästi lisää uhkaa Suomen hyökkäyspelaamiseen.

Voisi kuvitella, että puolivälieräottelussa Kanadaa vastaan Leijonat jatkaa viivatulittamista. Sen verran kypsää hedelmää sieltä on kerättävissä.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS