Kanada 4-1 Suomi, ottelu on päättynyt
07.12: 1-0, Jack Quinn (Lawson Crouse)
30.45: 2-0, Samuel Blais (Jake Neighbours, Justin Barron)
42.54: 3-0, Michael Carcone (Mackenzie Weegar, Jacob Middleton)
56.52: 3-1, Teemu Hartikainen (Mikko Rantanen, Mikko Lehtonen)
57.42: 4-1, Tyler Toffoli tm. (ei syöttäjää)

Hetki hetkeltä

23.11: Live-seuranta päättyy näiden kisojen osalta tähän. Kiitos seurasta!

23.01: Mikko Rantanen C Moren haastattelussa: ”Huono maku jäi tietysti. 2-0 otti vähän ilmat pois meiltä. Kanada tietysti puolusti hyvin. Varsinkin 3-0:n jälkeen meni vähän puskemiseksi. Yrittämisestä ei jäänyt kiinni tänäänkään. Kyllä kaikki sinne jäi, mutta parempi voitti.”

22.59: Olli Jokinen C Moren studiossa: ”Erittäin yllättävää [Mikko Rantasen maalittomuus]. Tosi hämmentävää tuo nolla maalia noihin paikkoihin nähden. Kaiken järjen mukaan hänellä pitäisi olla 9+9.”

22.55: Marko Anttila C Moren haastattelussa: ”Tuntui, että oli ihan hyvät mahikset voittaa. Jouduttiin kaivamaan ja kaivamaan. Peli parani koko ajan, mutta pienet asiat olivat liian suuria meitä vastaan. Harmittaa. Eiköhän se [maajoukkueura] ollut tässä. Iso kiitos tästä lopusta faneille. Koski syvälle, kiitos siitä.”

22.46: Päävalmentaja Jukka Jalonen: ”Tultiin hyvin peliin mukaan. Toinen joukkue oli tehokkaampi. Päästiin hyvin heidän päätyynsä ja pelasimme juuri niin kuin Kanadaa vastaan pitää pelata. Tulos oli tyly. Tällaista se välillä on.”

22.43: C Moren studiossa Sami Kapanen sanoo, ettei ketjumuutoksilla saatu haluttua vaikutusta aikaan. Olli Jokinen puolestaan summaa kaikessa lyhykäisyydessään: ”Jos ei tehdä maalia, vaikeaa sieltä on tulla mukaan.”

22.41: Suomen parhaiksi pelaajiksi valitaan Mikko Rantanen, Sakari Manninen ja Kasperi Kapanen.

22.38: Kanada voittaa. Loppulukemat 4-1. Suomi on lyöty.

22.32: Sieltä tulee lopullinen niitti tyhjään maaliin. Tyler Toffoli kiskaisee keskialueelta 4-1.

22.31: Samaan aikaan Latvia painaa jo 3-1:een Ruotsia vastaan! Siellä viitisen minuuttia jäljellä.

22.29: SUOMI KAVENTAA! Kuudentena kenttäpelaajana mukaan tullut Teemu Hartikainen hakkaa väkisin kiekon sisään. Valitettavan myöhään tämä nyt vain tulee.

22.26: Vielä Mikko Rantanen petaa paikan Nikolas Matinpalolle, mutta ei vaan mene.

22.24: Nyt alkaa jo olla vähän epätoivoista yrittämistä. Tappio tästä tulee, ei sille mitään voi.

22.21: Taas on päästä Kasperi Kapanen puolittain karkuun. Kiekko kuitenkin hukuu vähän jalkoihin eikä Kapanen saa kunnon laukausta aikaan.

22.17: Samaan aikaan Riiassa Latvia siirtynyt 2-1-johtoon Ruotsia vastaan! Siellä muhii nyt aikamoinen pommi.

22.16: Kymmenisen minuuttia jäljellä. Ei tästä taida mitään tulla. Kanada on tehnyt tarvittavan ja on sen jälkeen vain jäädyttänyt pelin.

22.12: Suomi edelleen pääsee hyökkäämään, mutta ihan huippupaikoille ei oikein päästä. Ja jos päästään edes puolittaisille, tehokkuus on heikkoa.

22.06: Nyt kyllä Kanada ratkaisee pelin… Kanada sahaa Suomen viisikon aivan hajalle, kun taas lähdetään merkkaamaan väärää miestä. Michael Carcone niittaa 3-0:aan.

22.05: Myös kolmos- ja nelosketjuihin muutos: Harri Pesonen neloseen ja tilalle Ahti Oksanen. Kaikki ketjut on siis Suomelta laitettu uusiksi.

22.00: Kolmas erä käyntiin! Kaapo Kakko nostettu ykköseen Teemu Hartikaisen tilalle. Heti saa uusittu ykkönen painettua paineen Kanadan maalille, mutta ei uppoa.

21.58: Olli Jokinen lupasi ajaa viiksensä pois, jos Suomi voittaa MM-kultaa…

21.55: Erätaukovinkkinä: Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

21.51: Ruotsi-Latvia-ottelussa on niin ikään pelattu kaksi erää. Tilanne siellä 1-1.

21.48: Harri Pesonen on C Moren haastattelussa hyvin kriittinen. Pesosen mukaan Kanada pelaa nopeasti, eikä Leijonat ole siihen pystynyt vastaamaan.

21.47: C Moren studiossa Olli Jokinen ja Sami Kapanen painottavat, että kolmannessakin erässä Suomen on oltava kärsivällinen. Paikkoja kyllä luodaan tarpeeksi kahta maalia varten.

21.43: Kaksi erää pelattu. Kyllä Suomi yrittää, mutta ongelma on liiankin tuttu: maaleja ei osata tehdä.

21.39: MIKÄ PAIKKA! Suomi hyökkää kahdella yhtä vastaan, mutta ei piru vie mene! Ensimmäinen yritys puolustetaan. Kasperi Kapanen pääsee irtokiekosta yrittämään, mutta Samuel Montembeault torjuu.

21.38: Suomen ykkösketju saa kyllä edelleen paineen Kanadan päätyyn, mutta vähän jäävät paikat puolittaisiksi.

21.34: Nyt tulee Kanada läpi! Tyler Toffoli vapautetaan pitkällä pystysyötöllä. Suomen puolustus ehtii vielä hätiin, mutta vetoa sieltä vaan tulee. Emil Larmi onneksi torjuu.

21.32: VOI KAAPO MINKÄ TEIT! Kaapo Kakko pelataan läpi, mutta mies tekee niin sanotusti juhamattiaaltoset eikä veto lähde ennen kuin ollaan jo maalin takana.

21.31: Olisi todella, todella tärkeää nyt iskeä kavennusmaali vielä toiseen erään.

21.26: Voi nyt herranen aika. Suomi painaa päälle, mutta Kanada iskee aivan yhtäkkiä kolmella yhtä vastaan – ja tekee maalin. Maalintekijä on Samuel Blais.

21.25: TÄRKEÄ TORJUNTA! Olli Määttä menettää kiekon, ja Kanada pääsee karkuun. Adam Fantilli laukoo – Emil Larmi torjuu.

21.23: Tiukasti Kanada puolustaa Suomea vastaan. Leijonien on vaikeaa saada hyviä rintamahyökkäyksiä aikaan.

21.20: Hyvin Atte Ohtamaakin nyt puolustaa omalta mieheltään vedon pois, kun Kanada iskee vastahyökkäykseen.

21.16: PAIKKA! Mikko Rantanen pujottelee komeasti Kanadan puolustuksen keskellä. Veto kuitenkin epäonnistuu.

21.15: Mikko Rantaselta huolimaton syöttö viivaan. Kanada pääsee hyökkäämään vastaan, mutta nyt on Suomen puolustus hereillä ja katkoo oikeassa paikassa.

21.12: Leijonat aloittaa toisenkin erän vahvasti. Paine on hurjaa Kanadan päässä.

21.08: Toista erää käynnistellään. Maali on tehtävä, ei siitä mihinkään pääse.

21.00: Samaan aikaan toisaalla: Latvia järjestelemässä sellaista sensaatiota, että oksat pois – johtaa nääs Ruotsia vastaan avauserän jälkeen 1-0. Päivän aiemmissa otteluissa Saksa yllätti lohkovoittaja Sveitsin maalein 3-1, ja USA lähetti Tshekin kotimatkalle maalein 3-0.

20.53: Ensimmäinen erä on pelattu. Suomi oli pelillisesti selvästi niskan päällä, mutta niin vain Kanada johtaa.

20.51: PAIKKA! Suomen ykkönen hyökkää vahvasti. Mikko Rantanen järjestelee paikan Teemu Hartikaiselle, mutta ei uppoa tämäkään laukaus.

20.49: Marko Anttilan vuoro anta laulattaa mailaa. Samuel Montembeault vähän hukkaa kiekkoa, mutta saa pidettyä pelivälineen suojuksissaan.

20.46: Kanadan aseina tällä hetkellä matala puolustusblokki ja fyysinen provosointi tilanteiden jälkeen. Pelillisesti Suomi on edellä, mutta nyt se on saatava näkymään myös tulostaululla.

20.44: No nyt ollaan jo lähellä. Olli Määttä tarjoilee viivasta, Antti Suomela oikealta ja Joel Armia vasemmalta. Kaiken torjuu valitettavasti Samuel Montembeault.

20.41: Leijonat ylivoimalle! Kanadan maalivahti Samuel Montembeaultille tarjoillaan kaksiminuuttinen pelin viivyttämisestä. Nyt se ylivoima kuntoon!

20.38: PAIKKA! Leijonilta vahva vaihe ottelussa. Pyöritys johtaa kohtuulliseen hyvään maalipaikkaan – vaikkakin pienestä kulmasta – mutta Samuel Montembeault torjuu.

20.35: Emil Larmi pelastaa! Harri Pesonen ja Atte Ohtamaa lähtevät merkkaamaan samaa miestä. Siellä jää vaahteranlehtipaita aivan vapaaksi, mutta Larmi torjuu yrityksen.

20.33: Taas tulee Kanadalta aivan sellainen puolittainen hyökkäys, mutta jälleen Emil Larmi vähän hukkaa kiekkoa näkökentästään. Ei onneksi maalia tästä.

20.29: Voi pahuksen pahus. Sieltä tulee avausmaali, ja aivan väärään päätyyn. Kanada hyökkää nopeasti vastaan Suomen hyökkäyksen jälkeen. Jack Quinnin laukaus lähtee Atte Ohtamaan jaloista ja ohittaa luvattoman helposti Emil Larmin.

20.26: Ensimmäinen ylivoima ei tuota tulosta. Pari vetoa saatiin, muttei mitään sen ihmeellisempää. Heti jäähyn päätyttyä Kanadalla on ottelun toistaiseksi paras paikka – Emil Larmi on mies paikallaan ja torjuu.

20.25: Noniin, Leijonat ylivoimalle! Tyler Myers ottaa kaksiminuuttisen estämisestä.

20.23: Ottelu lähtenyt käyntiin melko odotetulla tavalla. Kumpikaan joukkue ei tule kovin helpolla antamaan maalipaikkoja kaverille.

20.21: Ja siitä peli käyntiin! Nyt oltava alusta asti tarkkoja, huolellisia ja tehokkaita.

20.08: Viime hetken vinkkinä: Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

20.07: Tervetuloa live-seurannan pariin! Tänään pelataan ensimmäistä kertaa veitsi kurkulla. Puolivälieräottelu Kanadaa vastaan, voittaja välieriin ja häviäjä ulos.

Televisiointi

Ottelu on katsottavissa suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta, jossa lähetys alkaa kello 20.00. Kamppailun selostajana toimii Antero Mertaranta.

Suoratoistopalvelu C Morella ja C More Sport 1 -kanavalla ottelun ennakointi alkaa puolestaan jo kello 19.30. Studiossa juontajana toimii Teemu Niikko ja asiantuntijoina ovat Olli Jokinen ja Sami Kapanen.

Psst! Jos kiinnostaa katsoa peli ilmaiseksi vaikkapa läppärillä tai puhelimella, se onnistuu NordVPN:n ja Kansainvälisen jääkiekkoliiton YouTube-lähetyksen avulla. LUE LISÄÄ TÄSTÄ!

Kentälliset

Leijonien kentällisiin ei ole tehty muutoksia viime ottelun jälkeen. Emil Larmi jatkaa Suomen maalilla.

Suomen kentälliset:

Teemu Hartikainen – Sakari Manninen – Mikko Rantanen (A)
Kaapo Kakko – Antti Suomela – Kasperi Kapanen
Harri Pesonen – Juho Lammikko – Joel Armia
Ahti Oksanen – Hannes Björninen – Marko Anttila (C)

Mikko Lehtonen – Atte Ohtamaa
Olli Määttä (A) – Miika Koivisto
Mikael Seppälä – Ville Pokka
Niklas Friman – Nikolas Matinpalo

Emil Larmi (Jussi Olkinuora)

Kanadan kentälliset:

LUCIC Milan-GLASS Cody-FANTILLI Adam
CROUSE Lawson-LAUGHTON Scott-QUINN Jack
NEIGHBOURS Jake-KREBS Peyton-BLAIS Samuel
CARCONE Michael-McBAIN Jack-TOFFOLI Tyler

MIDDLETON Jacob-WEEGAR MacKenzie
HUNT Brad-BEAR Ethan
JOSEPH Pierre-Olivier-MYERS Tyler
BARRON Justin

MONTEMBEAULT Samuel (LEVI Devon)

  • Näet kaikkien MM-kisamaiden pelaajat täältä.

Poissaolot

Leijonien pelaavan kokoonpanon ulkopuolelle jäävät todennäköisesti hyökkääjät Jere Sallinen ja Waltteri Merelä sekä maalivahti Christian Heljanko. Kaikki pelaajat ovat tällä hetkellä terveitä.

Parhaat pistemiehet

Leijonien tehokkain pelaaja on tällä hetkellä Mikko Rantanen, joka on saalistanut seitsemässä ottelussa kahdeksan (0+8) tehopistettä. Myös Sakari Manninen (3+4) ja Kaapo Kakko (1+5) ovat esiintyneet tehokkaasti.

Kanadan tehokkain pelaaja MM-turnauksessa on ollut puolustaja Mackenzie Weegar, joka on summannut seitsemässä ottelussa yhdeksän (3+6) tehopistettä. Joukkueen paras maalintekijä on hyökkääjä Lawson Crouse (5+0).

MM-kisojen pistepörssi:

Kuntopuntari

Leijonat sijoittui A-lohkossa kolmanneksi. Joukkue saalisti viisi voittoa ja hävisi kaksi ottelua. Leijonat keräsi alkulohkossa 16 pistettä maalierolla 28-15. Joukkue on neljän ottelun voittoputkessa.

Katso A-lohkon sarjataulukko

Kanada sijoittui B-lohkossa toiseksi. Joukkue saalisti viisi voittoa ja hävisi kaksi ottelua. Kanada keräsi alkulohkossa 15 pistettä maalierolla 25-11. Joukkue kukisti viimeisimmässä ottelussaan Tshekin.

Katso B-lohkon sarjataulukko

Pelaajien kommentit

Leijonien luottopuolustaja Atte Ohtamaan mukaan Kanada-ottelusta on tulossa hurja taistelu, koska vaahterapaidat ovat olleet yleensä parhaimmillaan pudotuspeleissä. Samaa pätee tosin myös Suomeen.

– Tulee todella hyvä vastustaja vastaan, kuten aina tässä vaiheessa turnausta. Kanada on yleensä ollut näissä peleissä parhaimmillaan. Meidän pelin täytyy kehittyä ja saada sitä kautta paras esiin, Ohtamaa ennakoi.

Myös Mikko Rantanen toteaa, että Kanadaa vastaan pitää olla parhaimmillaan, mikäli Leijonat mielii jatkoon.

– Kanada on hyvä joukkue, eikä tule olemaan helppo ottelu. Heillä on neljä hyvää ketjua ja taitavia pelaajia. Mikäli halutaan voittaa, niin meidän täytyy pitää heidän maalipaikat minimissä ja tehdä itse tarvittavat maalit.

Näin käy

Suomen ja Kanadan välisen ottelun lopputulemaa on vaikea arvioida, koska lähtökohdat ovat niin tasaiset. Kumpikin joukkue on väläytellyt turnauksen aikana osaamistaan, mutta ehjiä 60-minuuttisia on vähän.

Leijonat pelaa todella tarkkaa ja joidenkin mielestä myös hyvin tylsää jääkiekkoa, jossa virheet pyritään minimoimaan, eikä omissa soi yleensä liikaa. Kanada pelaa sen sijaan suoraviivaisempaa ja vauhdikkaampaa jääkiekkoa, mutta joukkueen materiaali ei ole niin hyvä kuin yleensä.

MM-kisojen pudotuspelit ovat usein maalin pelejä ja ratkeavat erikoistilannepelaamiseen. Leijonat on ollut parempi yli- ja alivoimajoukkue, mutta maalivahtipeli on ollut heikompaa kuin Kanadalla.

Leijonien on pelattava turnauksen paras peli, mikäli joukkue mielii jatkoon. Kanada on pidettävä pois vaarallisimmilta maalipaikoilta, mutta samalla Suomen on oltava tyly maalipaikoissaan.

Leijonat venyy kotiyleisön edessä riittävän hyvään suoritukseen. Kanada kaatuu tiukassa kamppailussa varsinaisella peliajalla.

  • Pääset MM-kisasivuillemme tästä.