Leijonien matka MM-kisoissa päättyi puolivälieriin. Kanada oli kuoleman ottelussa vahvempi maalein 4-1.

Leijonat vei ottelun ensimmäistä erää mielin määrin, mutta ei onnistunut maalinteossa. Kanadan Jack Quinn iski ottelun avausmaalin vastahyökkäyksestä, kun Atte Ohtamaa puolusti tilanteen heikosti ja Emil Larmi pääsi kiekon helposti selkänsä taakse.

Toisessa erässä Leijonat jatkoi vahvoja otteita, mutta ei pystynyt murtamaan Kanadan vahvaa puolustuspeliä. Paremmalla liikkeellä ollut vastustaja kyttäsi vastahyökkäyksiä, ja pääsi iskemään sellaisesta, kun Samuel Blais tinttasi kiekon tulisella rannekudilla ylänurkkaan.

Kolmannessa erässä Suomi jatkoi seisovaa pelaamista. Kanada loi jatkuvasti vaarallisempia maalipaikkoja ja Michael Carconne pääsi iskemään lukemat 3-0:aan.

Kanadan kolmas maali katkaisi Leijonien selkärangan pahemman kerran. Kymmenen seuraavaa minuuttia Suomi pelasi kuin unessa, kun taas Kanadalaiset uurastivat hienosti kummassakin päässä kenttää.

Leijonat onnistui ottelun lopussa maalinteossa, kun Teemu Hartikainen ryskytti kiekon sisään. Lohtu oli kuitenkin laiha, kun Kanada iski pian kiekon tyhjiin ja varmisti 4-1 lukemat-

Suomen parhaat pelaajat olivat Kasperi Kapanen, Kaapo Kakko ja Antti Suomela. Kolmikko onnistui luomaan Leijonien parhaat paikat.

Kanadan sankari oli maalivahti Samuel Montembeault. Hän torjui ottelussa 27 kertaa.