TAMPERE. Leijonien ykkösmaalivahti Emil Larmi oli tappioon päättyneen Kanada-ottelun jälkeen luonnollisesti todella pettynyt mies.

– Todella tyhjä olo on kaiken tuon jälkeen. Eihän tämä sitä ole, mitä tulimme täältä hakemaan, maalivahti aloitti.

Larmi yllätettiin ottelussa kolmesti, joista ainakin ensimmäinen olisi ollut torjuttavissa. Leijonien ykkösmaalivahti huomautti kuitenkin, ettei peli siihen ratkennut.

– Ei me loppujen lopuksi siihen kaaduttu, mutta mielellään tekisin asioita toisin. Kaveri sai hyvän kudin aikaan. Tällä kertaa se pomppi sisään, jonain toisena kertana se ei pomppisi sisään.

Larmi esiintyi MM-kisoissa kuudessa ottelussa torjuntaprosentilla 91,78. Päästettyjen maalien keskiarvo oli 1,99 ottelua kohden. Esitykset olivat ailahtelevia, eikä Leijonien maalivahti antanut itselleen hyvää arvosanaa.

– Vähän ristiriitainen fiilis. Vähän sellainen olo, etten pystynyt auttamaan joukkuetta sillä tasolla kuin olisin halunnut. En ole täysin tyytyväinen suoritukseeni, enkä lopputulemaan. Itselläni ja joukkueella olisi ollut saumoja parempaankin.

Vaikka turnaus päättyi pettymykseen, niin Larmilla on upeaa uraa vielä paljon jäljellä. 26-vuotias maalivahti uskoo, että uran parhaat ajat ovat vielä edessä.

– On aika paljon varaa mennä vielä kaikissa asioissa eteenpäin. Ei tämä vielä urani vuorenhuippu ollut.

Miikka Lahtinen
Twitter: @ladalahtinen