Leijonien MM-kisaurakka päättyi torstaina puolivälierässä. Kanada eteni mitalipeleihin 4-1-voitolla.

Samalla varmistui myöskin se tosiasia, että Suomi ei napannut jääkiekossa ainuttakaan mitalia tänä vuonna. Leijonien tavoin puolivälieriin omissa turnauksissaan jäivät Naisleijonat, Nuoret Leijonat sekä Pikkuleijonat. Alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue eteni ainoana joukkueena mitalipeleihin, mutta jäi omassa turnauksessaan neljänneksi.

Suomi teki mitalittomuudellaan kyseenalaista historiaa. Kuluva vuosi on historian ensimmäinen, kun Leijonat, Naisleijonat, Nuoret Leijonat sekä Pikkuleijonat jäivät kaikki MM-kisojen mitalipelien ulkopuolelle.

Aiemmin 2000-luvulla Suomi oli jäänyt vain kerran ilman mitaleita, kaudella 2011-12. Tuolloin Leijonat, Naisleijonat, Nuoret Leijonat sekä Pikkuleijonat olivat kuitenkin kaikki mitalipeleissä ja sijoittuivat kaikki neljänneksi.

Viime vuosien menestykseen peilaten Suomen mitalisaalis suorastaan romahti. Vielä vuonna 2022 Suomeen tuotiin kaikkiaan kuusi mitalia, kun Leijonat voitti olympiakultaa ja maailmanmestaruuden, Naisleijonat saalisti olympiapronssia, Nuoret Leijonat vei MM-hopeaa ja alle 18-vuotiaat voittivat sekä poikien että tyttöjen kisoissa pronssia.