Colorado Avalanchen suomalaishyökkääjä Sampo Ranta, 22, suuntaa ensi kaudeksi Ruotsiin. SHL-seura MoDo Hockey tiedottaa tehneensä kaksivuotisen sopimuksen Rannan kanssa.

Ranta on pelannut edelliset kolme kautta Colorado Avalanchen organisaatiossa. 189-senttinen laitahyökkääjä pelasi kuluneella kaudella NHL:ssä kuusi ottelua ilman tehomerkintöjä. Ranta on pelannut AHL:ssä Colorado Eaglesin joukkueessa kolmen kauden aikana 110 ottelua pistein 22+21=43.

Ranta on Avalanchen vuoden 2018 kolmoskierroksen (78.) varaus. Suomessa viimeksi kaudella 2014-15 TPS:n B-junioreissa pelannut hyökkääjä siirtyi Avalancheen Minnesotan yliopistojoukkueesta. Ennen yliopistokiekkoa isokokoinen hyökkääjä tahkosi kahden kauden ajan USHL-seuraa Sioux City Musketeersin joukkueessa.

The Athletic -sivuston tietojen mukaan Avalanche olisi tekemässä kesällä sopimustarjouksen (qualifying offer) Rannalle, jotta pelaajan oikeudet pysyisivät NHL-seuralla tulevina vuosina.