Tshekin osalta MM-turnaus päättyi pettymykseen. Joukkue hävisi puolivälieräottelunsa Yhdysvaltoja vastaan ja jäi mitalipelien ulkopuolelle.

Julkisuudessa on puhuttu paljon siitä, että päävalmentaja Kari Jalonen on jo potku-uhan alla. Hänen sopimuksensa kattaisi vielä ensi vuoden, jolloin MM-kisat järjestetään Tshekissä.

Tshekkiläinen iDnes.cz-sivusto kysyi maan tunnetuimmilta kiekkovaikuttajilta, pitäisikö Jaloselle antaa vielä yksi mahdollisuus. Yksi haastateluista oli NHL-legenda Dominik Hasek.

– Jos saisin äänestää, äänestäisin hänen jäämisen puolesta. Tämä oli kahden vuoden sisällä ensimmäinen kerta, kun hänen joukkueensa todella katkesi. Muuten joukkue on suoriutunut hyvin hänen alaisuudessaan, kun ottaa huomioon käytössä olleen laadun, Hasek kommentoi.

Myös Jokerit-legenda Otakar Janecky tukee Jalosta.

– Jalosen täytyy saattaa projektinsa loppuun. Tänä vuonna homma ei toiminut, mutta se ei tarkoita, että ensi vuonna sama toistuisi. NHL:stä saattaa tulla apuvoimia, pelit pelataan Prahassa ja Ostravassa. Siitä tulee iso haaste pelaajille, Janecky tuumii.

Jalosensa tukensa antoivat myös entinen maajoukkuevalmentaja Vladimir Vujtek ja IIHF:n varapuheenjohtaja Petr Briza. Entinen päävalmentaja Vladimir Ruzicka ei puolestaan halunnut kommentoida asiaa mitenkään.