Oulun Kärppien viime kauden toiseksi parhaan pistemiehen Ville Leskisen Liiga-seura vaihtuu.

Leskinen, 29, siirtyy kaksivuotisella sopimuksella Kouvolan KooKoon riveihin. Leskisen sopimuksessa on toisella kaudella voimaan astuva ulkomaanoptio.

Leskinen pelasi viime kaudella Kärppien paidassa 51 runkosarjaottelua ja iski niissä tehot tehot 14+23=37.

– Leskinen on ollut jo pitkään yksi Liigan tehokkaimmista laitahyökkääjistä. Hänellä on poikkeukselliset hyökkäyspään taidot ja juonikas pelikäsitys, urheilujohtaja Jarno Kultanen kommentoi KooKoon kotisivuilla.

– Ville nostaa hyökkäyksemme ja saman tien koko joukkueen profiilia. Pelaajana hän on kutakuinkin parhaassa iässä, joten olemme tietenkin erittäin tyytyväisiä, että hän halusi tulla nimenomaan Kouvolaan ja KooKoon paitaan.

Leskisen tähän asti tehokkain Liiga-sesonki osui kauteen 2018–2019, jolloin Kärppien paidassa 58 runkosarjaotteluun syntyi peräti 29 maalia ja 57 tehopistettä. Leskinen oli tuolla kaudella Liigan piste- ja maalipörssien kakkonen KooKoon Malte Strömwallin jälkeen.