HIFK tiedottaa solmineensa kaksivuotisen sopimuksen konkarihyökkääjä Leo Komarovin kanssa.

36-vuotias Komarov pelasi viime kauden Ruotsin SHL:ssä Luleå HF:n paidassa. Hän pelasi 49 runkosarjaottelua tehopistein 9+9=18 sekä viisi pudotuspeliä pistein 0+1.

Viimeksi Komarov on nähty Liiga-jäillä kaudella 2008-09, jolloin hän edusti Pelicansia. Liigassa hän on edustanut Pelicansin lisäksi Ässiä.

– Fiilis on hyvä. On hienoa olla mukana tässä organisaatiossa ja tavoitella sitä kirkkainta. Voin asua kotona ja perhekin kiittää. Tästä se työ alkaa, Komarov sanoo HIFK:n tiedotteessa.

– ”Leksa” on työteliäs ja kokenut pelaaja, joka vahvistaa joukkuettamme entisestään. Olemme todella tyytyväisiä, että saimme hänet meille. Tämän sopimuksen myötä joukkue on valmis kauteen, HIFK:n urheilujohtaja Tobias Salmelainen kommentoi.

Kokenut Komarov on pelannut Leijonien paidassa seitsemät MM-kisat ja kahdet olympialaiset. Hän on voittanut olympiakultaa, maailmanmestaruuden, kaksi MM-hopeaa sekä olympiapronssin. Urallaan Komarov on pelannut myös NHL:ssä 491 runkosarjaottelua (63+107=170) sekä 59 pudotuspeliä (2+7=9) edustaen Toronto Maple Leafsia ja New York Islandersia. KHL:ssä pelatessaan Komarov voitti kaksi mestaruutta.