Kaksinkertainen maailmanmestari, olympiavoittaja ja MM-hopeamitalisti Jussi Olkinuora palasi täksi kaudeksi Liigaan kovin odotuksin, mutta toistaiseksi 32-vuotiaan maalivahdin pelit eivät ole sujuneet kovinkaan kummoisesti.

Olkinuora on pelannut tällä kaudella kuudessa ottelussa Pelicansin maalinsuulla. Niistä hän on voittanut yhden voittomaalikilpailun jälkeen, hävinnyt yhden jatkoajalla sekä hävinnyt neljä varsinaisella peliajalla. Olkinuoran torjuntaprosentti alkukauden otteluista on karmea 85,5%, päästettyjen maalien keskiarvon ollessa 3,47.

Vielä puolitoista vuotta sitten Olkinuora oli yksi Euroopan kuumimpia maalivahteja, kun hän torjui Leijonat MM-kultaan kotikisoissa 2022 huikein tilastoin. Sitä ennen hän oli pelannut vahvoja kausia KHL:ssä.

Jo viime kausi oli Olkinuoralle hankala. Hän aloitti kauden AHL:ssä ja siirtyi loppukaudeksi SHL:ään. Molemmissa sarjoissa vastuu jäi vähäiseksi ja torjuntaprosentit jäivät reilusti alle 90%.

Myöskään Pelicansilla ei ole joukkueena kulkenut odotetulla tavalla. Kesällä merkittävästi vahvistunut lahtelaisseura on kerännyt 11 ottelustaan 10 pistettä ja löytyy sarjataulukosta sijalta 13.