Anaheim Ducksin suomalaispuolustaja Urho Vaakanainen, 24, on jo useampaan kertaan päässyt tuulettamaan ensimmäistä NHL-maaliaan. Silti hänen maalitilinsä NHL:ssä näyttää edelleenkin nollaa.

Alkuvuodesta 2022 Vaakanaisen edustettua vielä Boston Bruinsia hän ehti juhlimaan NHL-uransa avausmaalia, mutta loppujen lopuksi maali vaihdettiin Curtis Lazarin nimiin. Viime viikolla Vaakanainen tuuletti jälleen ensimmäistä maaliaan, mutta kyseinen osuma merkattiin lopulta Adam Henriquen tekemäksi.

Maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa Vaakanainen iski kiekon jälleen verkon perukoille. Tällä kertaa tilannetta edelsi kuitenkin paitsio, minkä vuoksi maali hylättiin. Anaheim hävisi ottelun St. Louis Bluesille numeroin 1-3.

Näin ollen Vaakanaisen NHL-uran avausmaali on ollut enemmän kuin lähellä kolme kertaa, mutta maalitili on edelleen avaamatta. Vaakanainen on pelannut kaudesta 2018-19 saakka Pohjois-Amerikassa ja hän on pelannut NHL:ssä 82 ottelua pistein 0+13. Tämän kauden 14 otteluun hän on summannut tehot 0+3.

Näet Vaakanaisen viime yön hylätyn maalin alta tai täältä.

NHL Suomi

@NHL_fi
Urho Vaakanainen oli taas lähellä uransa ensimmäistä NHL-maalia, mutta videolta löytyi paitsio tilanteessa. 😔