15-vuotisen uran ammattilaisjääkiekkoilijana tehnyt ja NHL:ssäkin yhden ottelun pelannut ex-maalivahti Riku Helenius, 35, on solminut valmentajasopimuksen Liigaan.

Viaplayn NHL-studioissakin asiantuntemuksellaan vakuuttanut Helenius siirtyy Mikkelin Jukureiden Liiga-joukkueen maalivahtivalmentajaksi. Mies korvaa pestistä toistaiseksi sivuun jäävän Mika Tarvaisen.

Heleniuksen oma pelaajaura oli vaikuttava. Mies valittiin keväällä 2012 Liigan parhaaksi maalivahdiksi. Maalivahti johdatti JYPin tuolloin Liigan mestariksi.

Liiga-urallaan lisäksi KalPaa, Ilvestä ja Pelicansia edustanut ja kolme kautta KHL-Jokereissakin pelannut Helenius on toiminut viimeiset kaksi kautta Jokerien alle 20-vuotiaiden joukkueen maalivahtivalmentajana.

– Olen käynyt uran jälkeen paljon läpi sitä, mitä olisi pitänyt tehdä eri tavalla, tai miten pelaajana olisi pitänyt suhtautua uraan niin, että sen oman potentiaalin olisi pystynyt mittaamaan itsestään ulos. Haluan valmentajana auttaa nuoria pelaajia selvittämään juuri ne haasteet, joita omalla urallani kohtasin, Helenius kertoo Jukurien tiedotteessa.