Liigan puolustajien pistepörssiä johtava Sami Niku siirtyi maanantaina JYPistä kohujen saattelemana Tampereen Ilvekseen.

Nikun ja JYPin välinen eripura alkoi 12. tammikuuta, kun JYPin päävalmentaja Mikko Heiskanen penkitti 27-vuotiaan puolustajansa HIFK-pelin viimeisessä erässä.

Seuraavana päivänä Heiskanen lähetti Nikulle viestin, ettei tämän tarvitse tulla Jukurit-otteluun. Niku oli siitä lähtien sivussa kaikesta JYPin toiminnasta.

– En olisi ennen kautta uskonut, että tällaiseen ratkaisuun päädytään. Enkä olisi tätä halunnut. Mutta tästä eteenpäin mietin vain tulevaa, Niku kommentoi asiaa Ilta-Sanomille.

– On tämä toki helpotus, että tämän koko homman saa nyt pakettiin, hän jatkoi.

Jyväskylästä kotoisin oleva JYP-kasvatti Niku vakuuttaa, etteivät hänen ja JYPin nykyisen valmennuksen välit menneet tapahtumasta huolimatta.

– Saimme käytyä asiat läpi. Kaunaa ei jäänyt, Niku kertoo.

Nikulle olisi ollut ottajia Liigan kärkiseurojen lisäksi Ruotsista ja Sveitsistä. Sopimuksen purkuun aloite lähti JYPin urheilujohtajan Mikko Viitasen mukaan Nikusta itsestään.

– Perheen kanssa puhuimme, että haluaisimme jäädä Suomeen loppukaudeksi. Ilves osoitti kiinnostusta, ja olin kuullut seurasta paljon hyvää, Niku sanoo.

Niku on pelannut Liigassa vain ainoastaan JYPin riveissä. NHL:ssä hän on edustanut Winnipeg Jetsiä ja Montreal Canadiensia. NHL-otteluita miehelle on kertynyt 67.

Niku on ollut 37 (11+26) tehopisteellään kuluvan kauden tehokkain puolustaja Liigassa.

LUE MYÖS: