HELSINKI. Antti Mäkinen on uusi Leijona-ääni. Mäkinen selostaa Viaplaylla kaikki Suomen ottelut kevään 2024 MM-kisoissa.

Tähän asti Suomen kansa on tottunut kuulemaan aina keväisin Antero Mertarannan äänen. Mäkinenkin tiedostaa haasteellisen tilanteen.

– Tiedostan sen, että Antero Mertarannan putki vuodesta 1995 lähtien hakee vertaistaan. Anza on ikoni suomalaiselle jääkiekkoseurannalle. Ei ole rehellistä minunkaan suunnaltani lähteä kilpailemaan Mertarantaa vastaan. Menen ihan Antti Mäkisenä sinne selostamoon, Mäkinen sanoi Viaplayn tilaisuudessa Leijonat.comille.

Mertaranta on saanut selostuksistaan kritiikkiä ja sitä samaa lienee luvassa Mäkiselle. Mäkinen on tehnyt mittavan uran erityisesti NHL-selostajana, mutta pelkkiä MM-kisoja seuraavalle kansanosalle ääni ja tyyli voi olla vieras.

– Jos tässä ottaisi negatiivisesta palautteesta itseensä, ei tätä tekisi päivääkään.

– Minulla on kotona vaimo ja anoppi, jotka muistuttelivat minua. Sain jo kriittistä palautetta tänne tullessa. He haluaisivat, että Mertaranta selostaa, koska he ovat tottuneet siihen. Eli se lähtee jo ihan kotijoukoista se palaute.

Jaakko Perttilä
X: @JaakkoPerttila

LUE MYÖS